AANZICht.png

Nieuws

Klaas Jongboom 50 jaar in dienst bij WIFO

Onze dorpsgenoot Klaas Jongboom viert dit jaar een bijzonder jubileum bij WIFO Anema BV, naar aanleiding waarvan marrumonline het onderstaande persbericht en foto's van WIFO ontving:

50 jaar in dienst bij WIFO-Anema BV, een mijlpaal voor Klaas Jongboom

Dit jaar viert WIFO-Anema BV een heugelijk feit. Klaas Jongboom is maar liefst 50 jaar in dienst. Dit is een ongekende mijlpaal voor Klaas maar ook voor WIFO als organisatie. Het is namelijk de eerste keer in de historie van WIFO dat dit plaatsvindt. Dit jubileum werd afgelopen vrijdag dan ook uitgebreid gevierd met collega's, familie en vrienden.

Als 15 jarige is Klaas begonnen bij WIFO. Het was toen 1967 en WIFO bestond pas 6 jaar. Wat niemand toen wist was dat Klaas hier de 50 jaar vol zou maken. Klaas begon als productiemedewerker maar wist al snel een meer coördinerende rol op zich te nemen. Het grootste gedeelte van zijn loopbaan heeft Klaas dan ook de functie van productieleider bekleed, wat hij met hart en ziel heeft gedaan. Klaas heeft in zijn functie eraan bijgedragen dat WIFO als één van de eerste organisaties in Nederland is gaan werken met een CO2 lasapparaat en een lasrobot.

Zijn enthousiasme, gedrevenheid en nieuwsgierigheid hebben Klaas tot een zeer gewaardeerd collega gemaakt. Daarnaast heeft Klaas altijd oog gehad voor zijn collega's en stond hij altijd voor hen klaar. De afgelopen jaren heeft Klaas een stapje terug gedaan maar afscheid nemen was er niet bij. Klaas zet zich nog altijd met veel enthousiasme in voor verschillende projecten binnen de organisatie.

Als waardering voor zijn inzet en loyaliteit over deze 50 jaar heeft Klaas afgelopen vrijdag een eigen plein gekregen in de fabriekshal van WIFO, genaamd het Klaas Jongboomplein. Daarna is de dag afgesloten met een groot feest.

wifo jongboom 2800x481

wifo jongboom 3800x532

Zevende wandelvierdaagse met droog weer

Na het herfstweer van de afgelopen week is het duidelijk dat de wandelvierdaagse in Marrum het begin juni heel erg heeft getroffen met het weer. Waar heel veel organisaties zich hebben laten leiden door de code geel die door het KNMI was afgegeven, ging de eerste dag van de vierdaagse gewoon door met prachtig mooi wandelweer.

Lees meer...

It moaiste fan Fryslân

Hebt u al gestemd op It Moaiste fan Fryslân? Uit de nominaties die eerder gedaan zijn, heeft een jury een top 100 samengesteld verdeeld over 10 categorieën. Tot 1 juli kan per categorie worden gestemd. De categoriewinnaars strijden vanaf begin juli om de titel ‘It Moaiste fan Fryslân’.

It Moaiste fan Fryslân is een gezamenlijk project van Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad en Omrop Fryslân. Uit de TOP 100 worden in 2018 routes samengesteld voor gasten uit binnen- en buitenland, die tijdens Leeuwarden/Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa onze provincie bezoeken.

Blikvanger in de advertenties voor deze 'beautycontest' is 'ons' Marrumer Zeedijktempeltje. De foto staat symbool voor de zeedijk langs de Friese Waddenkust, die genomineerd is in de categorie vervoer, energie en bescherming. In deze categorie staat de zeedijk stijf bovenaan. (Als u gestemd heeft, komen de percentages in beeld.)

Hoe kunt u stemmen? Ga naar de website itmoaistefan.frl, wacht dan lang of heel erg lang (afhankelijk van of u in een grijs dan wel wit gebied woont wat internetsnelheid betreft), en als u de website eindelijk goed in beeld hebt kunt u gaan stemmen!

(foto afkomstig van itmoaistefan.frl)

Nieuw meubilair voor doarpshûsterras

Het O-team heeft vanuit de verkoop van de oliebollen een bedrag toegekend aan het doarpshûs. Zoals aangekondigd zou dit bedrag besteed worden aan de inrichting van het nieuw aangelegde terras. Afgelopen weekend was het zo ver en kon het terras ingewijd worden. Langs deze weg nogmaals dank voor de ontvangen bijdrage! 
Mochten de stoelen en tafels buiten staan, kom dan gerust langs om ook het terras in te wijden!

IMG 1373

 

Waddenfondssubsidie voor wandelroute dobbepaarden

Het Waddenfonds heeft subsidie toegezegd voor een buitendijkse wandelroute bij Marrum met als thema 'de dobbepaarden'. Dankzij de bijdrage van het Waddenfonds kan verder worden gegaan met de realisatie van het plan, waarna de route in 2018 gereed zal zijn.

Lees meer...

Terugblik fietspuzzeltocht

Terugblik fietspuzzeltocht van 20 mei

Na een kleine bui rond 1 uur, gingen de deelnemers met hun stalen ros het prachtige fietsweer in. Op naar een middag puzzelen waarbij sommige opdrachten toch wel heel erg lastig te vinden waren, wat in een enkel geval mede veroorzaakt werd door een foutje van de organisatie (zoeken om nummer 2 terwijl dat 21 had moeten zijn ⯑). Ook werd de omgeving veelvuldig ingezet zoals bij de vraag “Met welk wasmiddel krijgt de pannekoektrein zijn schorten weer schoon?”. Gelukkig waren de medewerkers behulpzaam met het verschaffen van het antwoord (Robijn). Echter dat was niet het juiste antwoord want dat was buiten op het fietsenrek te vinden (Persil). Aan het einde van de middag bleek toch wel dat de tocht iets te lang was, hier gaan we voor een volgende keer rekening mee houden. Als winnaars kwamen Miranda en Hessel uit de bus. Zij kunnen hun fiets aanvullen met een bel en een fietscomputer.

Marrumer Skelte Braaksma wint stripprijs

Marrumer Skelte Braaksma heeft met een strip, geinspireerd op George Orwells 1984 een wedstrijd van het Kamper Stripspektakel gewonnen. 

De prijs bestaat uit een bedrag van 500 euro, een plek op de stripbeurs (op 17 augustus) en de publicatie van de strip in het pro- grammaboekje van het evenement. Ook mag Braaksma bij de stripbeurs komen signeren.

De jury bestond onder meer uit Paul Geerts (al ruim dertig jaar te- kenaar van Suske en Wiske) en Martin Lodewijk (Agent 327). De prijs is vooral een aanmoedigingsprijs voor jong talent. Thema van dit jaar was ‘Word je nou nooit volwassen?’, waar Skelte Braaksma dus zijn strip in de stijl van een graphic novel (een roman in stripvorm) om vorm- gaf. Het niveau van de inzendingen was dit jaar uitzonderlijk hoog, vindt de jury. Braaksma maakte eerder een fictieve strip over de ‘Fryske Kommunistykse Partij’ die in oorlog raakt met de provincie Groningen. Voor de Afûk werkt hij nu aan een strip over de oorlog tussen de Schieringers en de Vetkopers, die Friesland aan het eind van de middeleeuwen in chaos stortte.

Bron: Leeuwarder Courant van zaterdag 27-05-2017

Eerste elftal VV Marrum promoveert

Het is het eerste elftal van VV Marrum na twee nacompetitieduels tegen VV Ternaard gelukt om te promoveren naar de vierde klasse! Dinsdagavond in Ternaard werd met 1-3 gewonnen, terwijl Marrum, onder leiding van trainer Sander Terpstra, de eerste wedstrijd afgelopen zaterdag thuis al met 3-0 had gewonnen. 

Eerder werden de A-junioren al kampioen van dit seizoen en ook de jongens onder de 11 jaar (E-2).