molen_in_de_winter.png

Nieuws

Let op: ophalen oud papier verplaatst naar 16 december

Oproep aan de inwoners van Marrum e.o.:

Aanstaande vrijdag staat de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Argentinië op het programma. Om deze reden willen de vrijwilligers van vv Marrum de inwoners van Marrum vragen om het oud papier niet op vrijdag 9 december, maar op vrijdag 16 december om 19:00uur langs de weg te plaatsen. Zo kunnen wij ook de oranje-selectie toejuichen naar de volgende ronde op het wereldkampioenschap.

Met een sportieve groet, bestuur vv Marrum.

Delta Netwerk gaat glasvezel aanleggen

De dorpen Burdaard, Ferwert, Hallum, Marrum en Wânswert worden aangesloten op glasvezel. Dit meldt DELTA Netwerk. Inwoners hadden tot 30 november om zich voor glasvezel aan te melden. De ondergrens is gehaald.

Lees meer...

Feest in Marrum tijdens oud en nieuw

Oudjaarsnacht in Marrum was altijd een van de gezelligste avonden en nachten in onze beleving. Dat vertelden we elkaar op Oudjaarsdag 2019 toen we na het carbidschieten even opwarmden en met elkaar borrelden. We misten een gezellig feest voor jong en oud zoals voorheen. Konden wij niet met elkaar een mooi feest organiseren?

In 2020 waren we redelijk ver met de voorbereidingen tot Corona roet in het eten gooide. Ook in 2021 kregen we het niet voor elkaar. Dit jaar gaat het dan eindelijk gebeuren, want de vergunning is binnen.

Lees meer...

De Ommekear. Verslag verhalenavond 2022

Op deze winterse, koude vrijdagavond kwamen ruim 50 bezoekers naar het Doarpshûs De Nije Tille in Marrum. Na een kort welkom aan alle aanwezigen en vertellers, startte de eerste ronde verhalen om 20 uur.

Lees meer...

Glasvezelcampagne : 24 november extra informatie- en inschrijfmoment

Delta Fiber houdt de komende periode nog enkele informatie- en inschrijfbijeenkomsten. Op dit inloopmoment kun je persoonlijk worden geïnformeerd en kun je al jouw vragen stellen. Je bent van harte welkom en aanmelden is niet nodig.

In Marrum is het informatiemoment op donderdag 24 november van 17 tot 20 uur in Dorpshuis de Nije Tille.

Als die datum je niet past, kun je natuurlijk ook naar een ander dorp gaan. Lees hier waar Delta in die week wanneer present is. Of kom naar het Glasvezel Informatiepunt aan de Van Harenstraat 18 in Sint Annaparochie. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 en 18.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees meer...

Uitslag Rabo Clubsupport 2022

Zeven Marrumer verenigingen hebben meegedaan aan de jaarlijkse actie Rabo Clubsupport. Leden van de Rabobank konden stemmen welke clubs gesteund moesten worden. Dat leverde alle clubs uit ons dorp tezamen zo'n 1.500 euro op. Dat is meer dan twee keer zoveel als vorig jaar!

Lees meer...

Gouden gidsencursus voor de Waddenkust

Meld je nu aan voor Gouden gidsencursus

Iedereen kan meedoen!

Je wilt meer te weten komen over het ontstaan, de natuur, de cultuur en de identiteit van het Waddengebied? Uit interesse. Omdat je er woont, werkt of actief bent in de HORECA. Of omdat je graag als ambassadeur of gids anderen bekend wilt maken met het bijzondere karakter van het gebied. Dan heb je geluk. Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor de Gouden gidsencursus die je in acht modulen bekend maakt met alle facetten van het gebied. Grijp je kans!

Lees meer...

Programma verhalenavond bekend

 

Marrum doet mee aan de Friese verhalenavond. Na de start tijdens Culturele Hoofdstad 2018 is er een traditie ontstaan. Na twee succesvolle avonden in 2018 en 2019 ontmoeten we u graag voor de derde editie.

Lees meer...

Kom Erbij! Marrum presenteert zich

In Marrum is van alles te doen. Graag stellen de clubs en organisaties uit het dorp zich voor aan u en aan andere Marrumers. Of u hier nu net woont of al (heeeel) lang...

Dat loopt uiteen van bijvoorbeeld darts tot yoga, van koersbal tot de 'ferklaaizolder' en van tennis tot meubelmaken...
Lees hier welke organisaties deze middag present zijn. Maar het is ook een middag om bekenden te ontmoeten en kennis te maken met dorpsgenoten die nieuw in het dorp zijn of die je nog niet kent.

U bent van harte welkom op: Zaterdag 12 november 2022, vanaf 14.00 uur -16:30 uur in het dorpshuis.

Lees meer...

Glasvezelcampagne Marrum

Delta is bezig met een vraagbundeling in oud Ferwerderadiel om te kijken of er voldoende mensen in de dorpskom glasvezel wil hebben. Als 20% zich op tijd aanmeldt, kómt het glasvezelnetwerk er daadwerkelijk. Dit aanmelden zal vóór 30 november 2022 gebeurd moeten zijn om te zorgen dat dit meetelt in de vraagbundeling.

Lees meer...