molen_in_de_winter.png

Nieuws

concert Brassband De Eendracht en organist Wibe Postma

Vrijdagavond 29 september vindt er in Marrum en Westernijtsjerk weer een zogenaamd wandelconcert plaats. Ditmaal door brassband De Eendracht onder leiding van Jaap Hoekstra, samen met organist Wibe Postma.
Het concert start om 19.45 uur in de kerk van Westernijtsjerk. Ongeveer 20.30 uur wordt het concert voortgezet in de Godeharduskerk te Marrum.

Deze avond zijn de drie orgels en de blazers apart en ook een keer gezamenlijk te horen. Ook zijn er enkele solo's van blazers bij het koororgel van de Godeharduskerk. Het motto deze avond luidt: "Vrolijke noten door Marrumer muzikanten". Aan de te spelen muziek zult u vast kunnen horen, waarom dit motto gekozen is.

Om de onkosten te dekken en de brassband te ondersteunen is de entree p.p. € 10.

Lees meer...

9 september Marrumer Monumenten Middag

Marrum zet zijn monumenten in het zonnetje

Als afsluiting van het project om infoborden bij de drie molens, voormalige zuivelfabriek, station en grasdrogerij te zetten, is er tijdens de landelijke Open Monumentendag op 9 september van 13 tot 17 uur een ‘Marrumer Monumenten Middag’.

Lees er alles over in de agenda

Kom jij een verhaal vertellen?

Verhalenavond op 17 november

Ook dit jaar is er weer Verhalenavond in Fryslân op de derde vrijdag van november. Na drie succesvolle eerdere edities doen we in ons dorp ook weer mee. In Marrum worden verhalen verteld in dorpshuis De Nije Tille. Noteer alvast 17 november in uw agenda!
De eerste verteller heeft zich al aangemeld, wie volgt?

Lees meer...

Wandeltocht Fan Terp nei Syl op 16 september

De meeste mensen kennen Dokkum en Kollum als grotere kernen van de gemeente nog wel, maar weet u wat er achter Dokkum ligt? Heeft u de Grutte Earen bij Burum al eens van dichtbij bewonderd? Heeft u al eens op de hoogste en mooiste terp van Fryslân (Hegebeintum) gestaan? En weet u hoe mooi Ferwert, Munnekezijl, Ginnum of Aldwâld zijn?

Lees meer...

Woningbouw Marrum: "It giet oan"

Onderwerp : Woningbouw Marrum

“IT GIET OAN”!
Na meerdere jaren van overleg tussen Dorpsbelang Marrum/Westernijtsjerk , gemeente Noardeast Fryslân en andere partijen is het zover: het licht staat op groen voor de bouw van nieuwe woningen aan de Sinnebuorren en de Easterstrjitte in Marrum.

Lees meer...

Toeck gaat acht woningen aan Sinnebuorren ontwikkelen

De gemeente Noardeast-Fryslân heeft de procedure afgerond om de bouwgrond aan de Sinnebuorren te verkopen aan een ontwikkelaar. De ontwikkelopdracht is gegund aan Toeck B.V. uit Burgum. Er komen acht rijwoningen, waarvan twee levensloopbestendig. De kavels komen na de zomer in de verkoop. Meer informatie over de woningen staat op www.toeck.nl.

Lees meer...

Voorsteling Transmission bij Het Lage Noorden

Kunstmanifestatie Hi-Lo presenteert nieuw Baken op Terschelling en in Marrum: Transmission

Na een Baken op Schiermonnikoog en de Afsluitdijk is het nu zover op Terschelling en in Marrum. Deze keer kan de bezoeker zich laten meeslepen in een indrukwekkende voorstelling op het grensvlak van kunst, theater en muziek. De voorstelling Transmission is het vijfde deel van een reeks interactieve muzikale installaties van kunstenaarscollectief Touki Delphine en was te zien bij Oerol en nu tot eind augustus in Marrum.

Lees meer...