UITSNEDE-template.png

Het doarpsomtinken in Marrum

In Marrum staan we voor elkaar klaar als het nodig is. Velen weten wel bij iemand aan te kloppen als ze ergens mee zitten wat ze zelf niet kunnen klaren. Niet iedereen kan met een vraag terecht bij familie, buren of kennissen. Voor die mensen staan de Doarpsomtinkers in Marrum klaar.

De Doarpsomtinkers coördineren de hulp die we als Marrumers door én voor elkaar organiseren. Er zijn Marrumers die het omzien naar elkaar belangrijk vinden en voor anderen willen klaar staan. En er zijn Marrumers voor wie die steun uit de buurt van grote betekenis is. Dit zijn vaak ouderen of mensen die te maken hebben met ziekte of fysieke problemen, zoals mantelzorgers die zelf onvoldoende mensen kennen die even kunnen bijspringen.
Het gaat dan om hulp die eenvoudig en kortdurend is en niet door professionals wordt geboden, zoals

• Kleine klussen in en rondom huis, bijvoorbeeld het ophangen van een lamp, schutting vastzetten, dakgoot leeghalen, etc.;
• Mensen meenemen naar activiteiten die er alleen niet naar toegaan;
• Het bezoeken van mensen die alleen zijn en nauwelijks de deur uit komen;
• Met iemand wandelen of fietsen die dat alleen niet kan doen;
• Helpen met vervoer naar bijvoorbeeld ziekenhuis;
• Hulp bij administratie zoals het invullen van formulieren;
• Opruimwerk of het verplaatsen van meubelen;
• Boodschappen halen;
• Helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk in eigen dorp;
• Hulp bij computerproblemen;
• Snoeien van heg en/of licht tuinonderhoud.

Komt die hulp u bekend voor? Dat kan kloppen want er zijn mensen in Marrum die om deze hulp vragen. Die hulp kan alleen worden gegeven als er ook voldoende Marrumers zijn die dit willen doen. Ben je al druk bezet dan kom je op de lijst van Doarpshelpers die af en toe op afroep gevraagd kunnen worden. Zij die regelmatig wat kunnen doen die zetten we weer op een andere lijst. Belangrijk is dat iedereen mee kan doen. Belangrijk is ook om datgene te doen wat bij je past, wat je leuk vindt of waar je goed in bent.

Het is gewoon mooi om een iets voor een ander te kunnen betekenen en het is leuk om je nuttig te maken voor eigen dorp. Daarom nodigen we jong en oud om zich op te geven als Doarpshelper.

Dat kan bij de Doarpsomtinkers. Sandra Stielstra en Willeke Nutma hebben de rol van Doarpsomtinker vanaf de start opgepakt en hebben dit enkele jaren gedaan. Veel dank daarvoor. Zij zijn inmiddels gestopt en we zoeken nu naar twee nieuwe kandidaten die
 het leuk vinden om het doarpsomtinken tot een succes te maken in Marrum;
 betrouwbaar zijn, afspraken nakomen en respectvol omgaan met de hulpvragen;
 de inzet van vrijwillige helpers weten te stimuleren en te waarderen.
Het is geen tijdrovende klus en wel dankbaar werk. We horen graag van u!

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Geertje Miedema, sociaal werker, tel. 06 46 07 39 68, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Degenen die hulp vragen of als doarpshelper willen bijspringen kunnen, zolang er nog geen doarpsomtinkers zijn, ook contact opnemen met Geertje Miedema.