P1020838-1500x1102UITSNEDE.png

Nieuws

Waddenfondssubsidie voor wandelroute dobbepaarden

Het Waddenfonds heeft subsidie toegezegd voor een buitendijkse wandelroute bij Marrum met als thema 'de dobbepaarden'. Dankzij de bijdrage van het Waddenfonds kan verder worden gegaan met de realisatie van het plan, waarna de route in 2018 gereed zal zijn.

De wandelroute met als beginpunt het kunstwerk van Machiel Braaksma op de plek waar de paarden in 2006 weer aan land kwamen, is een idee van Doarpsbelang Marrum-Westernijtsjerk. Lang leek dit een moeilijk verhaal te worden omdat dorpsbelang geen gehoor vond bij It Fryske Gea, maar dat is inmiddels veranderd. In overleg met It Fryske Gea en dorpsbelang is aangesloten bij het LF2018-project Sense of Place, waarvan Joop Mulder (bekend van Oerol) projectleider is. Sense of Place is een project met landschapskunstwerken aan de Waddenzeekust. Het doel is meer kultuurtoeristen naar de noordelijke kust te trekken.

Het Waddenfonds heeft nu € 420.000 toegezegd voor de eerste zes Sense of Place-projecten, waaronder de wandelroute over de dobbepaarden. Verder gaat het om projecten in Blije, Holwerd en Ternaard, eveneens projecten die ook na 2018 hun belang behouden, alles met elkaar een hel mooie opsteker op toeristisch-recreatief gebied voor de regio.

Lees hier meer over het paardendrama uit 2006.

paardendrama marrum2

De foto's bij dit bericht zijn afkomstig van de website van De Seedykster Toer.