POES-UITSNEDE.png

muziek/toneel

Drumband De Eendracht

Lage Herenweg 7
06-12619609
0518-411962
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Drumband.

Nu de zomer alweer bijna voorbij is, staat  het winterseizoen met al zijn activiteiten weer voor de deur. Wij hopen dat de zomer u het plezier en de rust gebracht heeft waar u misschien wel naar op zoek was.  In ieder geval zijn zij, die dit in de verte gezocht hebben, nu weer terug bij die genen die het dichter bij huis gezocht hebben. Samen gaan wij nu weer bezig met al  die dingen die ons leven kleur geven . Het kleurrijke verenigingsleven van marrum- westernijkerk probeert, in al z’n facetten,  hieraan een positieve bijdrage te leveren.  Ook de muziek verenigingen, korps en drumband, willen hier heel graag een bijdrage aan blijven leveren. Mede dank zij de financiële steun die wij van u krijgen kunnen wij  nog steeds ons steentje bijdrage aan de kleuren pallet welke ons dorp leefbaar houdt.  Om dit in de komende jaren ook te blijven kunnen doen hebben wij deze steun hard nodig. Om enkele voorbeelden te noemen waarom wij uw donatie zo op prijs stellen, b.v. een kleine vereniging heeft de zelfde onkosten voor een dirigent/instructeur als een grote vereniging. Komen er nieuwe leden bij dan zijn er dus ook weer nieuwe instrumenten/trommels nodig.

Daarom blijven wij onze acties organiseren en hopen wij ook nu weer op uw enthousiaste steun. De eerst volgende actie is de welbekende traditionele “enveloppenactie”. Onze leden komen de enveloppen brengen in week 39 (25 t/m 30 sept). Waarna ze in week 40 (2 t/m 7 okt) weer bij u worden opgehaald.

komende acties;

 begin oktober; traditionele enveloppen actie.

december; laatste actie van 2017; de kerststaven actie

 

 In onze regio (noord-fryslân) zien we langzaam maar zeker dat steeds meer drumband verenigingen wegens een tekort aan leden gedwongen zijn er mee te stoppen. Gelukkig heeft de drumband “de eendracht marrum” nog steeds voldoende leden om door te kunnen gaan als vereniging. Ook kunnen wij nog steeds optredens verzorgen.   Maar wel hebben wij onze zorgen over de toekomst en hopen daarom serieus dat er spoedig nieuwe leden zich zullen melden. Het is daarom dat wij dit jaar weer willen starten met de opleiding van nieuwe tamboers. Wij denken dan vooral aan jeugdleden (vanaf 10 jaar). Hoe en wanneer wij dit gaan doen hoort u nog van ons. Kunnen dan alleen jongeren lid worden van onze vereniging? Nee!, ook voor u /jou bestaat uiteraard de mogelijkheid om lid te gaan worden. De leeftijd van onze leden varieert van 10 tot 60 jaar. Velen van u zijn immers al wel eens lid van de drumband geweest en zijn om uit één lopende redenen er weer mee gestopt. Misschien mist u/jij dat drumband gevoel van toen toch wel meer dan u denkt. Kom dan gerust eens langs op een repetitieavond in “de Nije Tille”. Wij zijn daar bijna iedere woensdagavond gezellig bezig. 

 

activiteiten van de drumband in de maand september/oktober

6 sept. 1e repetitie na de vakantie  
13 sept. repetitie           
20 sept. repetitie  
27 sept. repetitie  
4 okt. enveloppenactie (ophalen enveloppen)  
11 okt.  repetitie  

 

 

leden en bestuur