SPINNEWEBUITSNEDE.png

muziek/toneel

Drumband De Eendracht

Lage Herenweg 7
06-12619609
0518-411962
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Van de drumband.

 terug zien op 2017 wat dan al bijna weer voorbij is en proberen vooruit te zien wat 2018 ons gaat brengen.  De drumband ziet met veel plezier  terug op 2017. Want ook dit jaar heeft de drumband weer meerdere keren mee mogen werken aan verschillende evenementen in marrum . Zo heeft de drumband samen met de organisaties van die betreffende evenementen weer een positieve bijdrage kunnen leveren aan de leefbaarheid van  ons dorp. En juist die bijdrage is één van de belangrijkste doelstellingen van de drumband. Met name onze bijdrage aan  de lampionnenoptocht van st.maarten en de intocht van st nicolaas staan dan natuurlijk nog vers in ons geheugen. Ook ziet de drumband met plezier terug op het feit dat nieuwe jonge leden de band in dit jaar zijn komen versterken. Samen met uw niet aflatende steun, aan onze acties om het financieel ook mogelijk te blijven maken, zijn dit toch wel de voornaamste redenen voor de drumband om met plezier terug te zien op het bijna afgelopen jaar.

Vooruit zien naar het komende jaar betekent dat de drumband ook in 2018 weer hoopt mee te kunnen werken aan de evenementen die georganiseerd gaan worden. Daarnaast zijn we bezig met de voorbereiding van een bijzondere avond van de drumband die waarschijnlijk in de tweede helft van maart georganiseerd gaat worden. Over deze avond hopen wij u in het februari nummer van ’t marrumer sport & infoblad  nader te informeren.

Maar eerst  gaat de drumband zich nog richten op haar laatste actie van 2017 en dat zal natuurlijk zijn de;

 ´´ traditionele kerststaafactie ``

Evenals voorgaande jaren is er ook dit jaar weer de z. g. “kerststaafactie”. In week 50 (11 t/m 16 dec.) komen onze leden weer bij u aan de deur met de welbekende en overheerlijke kerststaven. Deze kerststaven worden ons geleverd door de plaatselijk COOP –winkel. Wij hopen ook nu weer op uw enthousiaste deelname waardoor onze laatste actie van 2017 ook weer succesvol zal blijken te zijn.

Tot slot willen wij, leden en bestuur van de drumband “de Eendracht”, u nogmaals danken voor uw steun in 2017 en  u daarbij ook hele prettige en gezellige, maar ook betekenisvolle feestdagen en een gelukkig en gezond Nieuwjaar toewensen waarin wij, als drumband in ieder geval, weer op verschillende manieren, van ons zullen laten…….. horen.

De leden en  bestuur  van de drumband “de eendracht”.

Info; I. van Oosten.  Tel 06- 12619609.

 

 In onze regio (noord-fryslân) zien we langzaam maar zeker dat steeds meer drumband verenigingen wegens een tekort aan leden gedwongen zijn er mee te stoppen. Gelukkig heeft de drumband “de eendracht marrum” nog steeds voldoende leden om door te kunnen gaan als vereniging. Ook kunnen wij nog steeds optredens verzorgen.   Maar wel hebben wij onze zorgen over de toekomst en hopen daarom serieus dat er spoedig nieuwe leden zich zullen melden. Het is daarom dat wij dit jaar weer willen starten met de opleiding van nieuwe tamboers. Wij denken dan vooral aan jeugdleden (vanaf 10 jaar). Hoe en wanneer wij dit gaan doen hoort u nog van ons. Kunnen dan alleen jongeren lid worden van onze vereniging? Nee!, ook voor u /jou bestaat uiteraard de mogelijkheid om lid te gaan worden. De leeftijd van onze leden varieert van 10 tot 60 jaar. Velen van u zijn immers al wel eens lid van de drumband geweest en zijn om uit één lopende redenen er weer mee gestopt. Misschien mist u/jij dat drumband gevoel van toen toch wel meer dan u denkt. Kom dan gerust eens langs op een repetitieavond in “de Nije Tille”. Wij zijn daar bijna iedere woensdagavond gezellig bezig. 

 

activiteiten van de drumband in de maand september/oktober

29 nov repetitie   
6 dec. repetitie           
11 tm 16 ec kerststaafactie  
20 dec.. repetitie  
27 dec. kerstvakantie  
3 januari  kerstvakantie  

 

 

leden en bestuur