Voorzieningen

Hieronder vindt u een overzicht van de voorzieningen in Marrum/Westernijtsjerk. U kunt ook rechtstreeks naar een bepaalde categorie gaan door deze links in het menu aan te klikken.

 

ONDERWIJS

                                                                                                                        

Peuterspeelzaal De Eekhoorn

Kinderen vanaf ongeveer 2½ tot 4 jaar kunnen terecht in de prachtige speelzaal in Dorpshuis De Nije Tille van peuterspeelzaal De Eekhoorn. Er is van alles te doen: er zijn trekkers, fietsjes, een klimrek met glijbaan, en nog veel meer. De peuters kunnen er o.a. plakken, knippen en verven. In de kring worden liedjes gezongen, verhaaltjes verteld of spelletjes gedaan. Ook eten we dan samen fruit en drinken we wat. Er is volop gelegenheid om met leeftijdsgenootjes te spelen en alvast een beetje aan het functioneren in een groepje te wennen. Hierdoor wordt het begin op de basisschool wat gemakkelijker.
Peuterspeelzaal 'De Eekhoorn' is aangesloten bij de Federatie Peuterspeelzalen in Ferwerderadiel. Meer informatie over De Eekhoorn, o.a. over het bestuur en hoe je je kind kunt aanmelden, is te vinden op www.peuterspeelzalenferwerderadiel.nl


CBS Aasterage

Basisschool CBS Aasterage in Marrum is een christelijke basisschool van ongeveer 170 leerlingen. De bouwstenen voor ons onderwijs zijn: welbevinden, kind centraal, uitgaan van verschillen, ontwikkeling, plezier in leren, betrokkenheid, warmte, ruimte en tijd, structuur, zelfsturing, autonomie, competentie, echtheid, relatie en reflectie. We werken met moderne methoden en maken gebruik van de nieuwste instructiemodellen. Naast rekenen en taal besteden wij aandacht aan de creatieve vakken en bewegingsonderwijs. Voor de lessen in sociaal – emotioneel leren maken wij gebruik van de Kanjermethode. Kijk voor meer informatie op http://www.aasterage.nl
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


DORPSHUIS

                                                                                                        

De Nije Tille

het Dorpshuis van Marrum-WesterNijkerk; Adres: Ringweg 21, 9073 HG Marrum. Tel. 0518-411853.

voor informatie en boekingen: Familie Prummel

Kopkewier 34, Marrum
tel. 0518-411853 (dorpshuis) 0518-413127 (thuis).

 


Doorlopende activiteiten de Nije Tille

iedere maandag beter bewegen voor ouderen vanaf 9.30 uur
iedere dinsdag en vrijdag Soos Ons Genoegen"  vanaf 14.00 uur
iedere dinsdag repetitieavond muziekkorps
"de Eendracht"
vanaf 19.30 uur
iedere woensdag repetitieavond drumband
"de Eendracht"
vanaf 19.00 uur

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GEZONDHEIDSZORG

                                                                                       

Huisartsenpraktijk Marrum


De apotheekhoudende huisartsenpraktijk is gevestigd aan de Langebuorren 19, 9073 HN Marrum.

Alle informatie over de praktijk is te vinden op www.huisartsenferwerderadiel.nl

 

 

 


Bakker Training I Therapie

Bakker Taining | Therapie heeft een dependance in Dorpshuis De Nije Tille, Ringweg 21, in Marrum. Het contact gaat via de vestiging in Hallum: 0518-431819; info@fysiotherapiehallum.nl.

Meer informatie op de website www.fysiotherapiestiens.nl


 


Verloskundige Praktijk 'In Nij Begjin'

Verloskundige Praktijk In Nij Begjin van Hilda-Marjan Graafsma is gevestigd aan de Ringweg 25, 9073 HG Marrum.

Mogelijkheid voor controles bij de zwangere thuis, in de praktijk aan de Ringweg, of in de huisartsenpraktijk Hallum.

Bereikbaarheid:
Tel: 06-31978031
e-mail: innijbegjin@hotmail.com

Meer informatie op de website: www.innijbegjin.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SPORT, CULTUUR EN MUZIEK

Op het gebied van sport is er een behoorlijk groot aanbod in Marrum:
Tennis, voetbal, judo, volleybal, jazzdans en gymnastiek, beter bewegen voor ouderen, koersbal en kaatsen kunnen in het dorp zelf worden beoefend. Verder is er een natuurijsbaan aan het Oudhuisterwegje, vooral bedoeld voor de kinderen uit het dorp. Verder zijn er nog activiteiten die in mindere mate lichamelijke inspanning vragen, zoals biljarten, darten, slotracing en klaverjassen.

Voor toneel kunt u terecht bij Toneelvereniging Marrum en omstreken. Deze vereniging is ook actief op het gebied van jeugdtoneel.

Voor muzikale inbreng zorgen Brassband 'De Eendracht' en Drumband 'De Eendracht'. Muziekschool Opus 3 verzorgt muzieklessen voor bijvoorbeeld blokfluit. Bij voldoende belangstelling zijn deze in Marrum, anders in een van de dorpen in de directe omgeving.

Specifiek voor de jeugd organiseert de Marrumer Activiteiten Commissie (MAC) diverse activiteiten, sommige in samenwerking met Marheim of het dorpshuis. Bijvoorbeeld carnaval, peuter-kleutervoorstelling, playbackshow, lampion knutselen, lampionnenoptocht met Sint Maarten en in de zomer een kamp.

Jeugdhonk 'Ús Kelderke' organiseert voor de jeugd geregeld honkavonden in Dorpshuis De Nije Tille, en ook zo nu en dan een 'puppy'avond voor de oudste jeugd van de basisschool.

Bij 'Verenigingen' vindt u meer informatie over de clubs die zich met sport, toneel en muziek bezighouden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RECREATIE

In Marrum en directe omgeving zijn veel mogelijkheden voor recreatie, bijvoorbeeld wandelen en fietsen in het terpenlandschap of langs het Waddengebied. Daarbij zijn herberg Godot of café/cafetaria 't Nijlpaard een geschikte pleisterplaats, evenals De Seedykster Toer. Een aantal tips:

Overnachten in Marrum kan bij B&B Herberg Godot, B&B Hop and Go, of op de minicamping van de Seedykster Toer, waar ook een vakantiehuisje te huur is.

Klik op de foto om meer foto's te kunnen bekijken.