header-foto8.png

Nieuws

Aanleg glasvezel gestart

Woensdag 18 januari zetten Aant Jelle Soepboer (wethouder gemeente Noardeast-Fryslân), samen met Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk), Belinda Nijboer (project manager Bouw DELTA Netwerk) en Huseyin Sevil (operationeel manager van aannemer Selecta Infratechniek) een eerste schop in de grond in Ferwert. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpskommen van voormalig Ferwerderadiel. Het buitengebied is al eerder voorzien van glasvezel door Kabelnoord.

Het werk is in Ferwert van start gegaan om de graafwerkzaamheden te kunnen combineren met de aanpak van de doorgaande weg in Ferwert.

In opdracht van Delta Netwerk legt aannemer Selecta Infratechniek het glasvezelnetwerk aan. Medewerkers zijn al volop bezig met het bezoeken van de woningen in de gemeente, de schouw. Samen met de bewoner wordt bekeken waar de glasvezelaansluiting in huis kan worden geplaatst.

Selecta gaat ook langs bij inwoners die geen abonnement hebben afgesloten. Zij komen namelijk alsnog in aanmerking voor een gratis aansluiting in hun woning. In Ferwert is de schouw inmiddels afgerond en beginnen binnenkort de graafwerkzaamheden.

Bij de officiële aftrap van de werkzaamheden zijn aan de dorpsbelangen ook de cheques uitgereikt. Inwoners die zich via de linkjes op marrumonline hebben aangemeld voor glasvezel kregen zelf geld terug en zorgden ervoor dat dorpsbelang € 50 kon ontvangen voor de leefbaarheidspot. Dorpsbelang Marrum kon zo een cheque ontvangen ter waarde van € 1.100, welk bedrag bestemd is voor de leefbaarheidspot. 

Ziie ook het nieuwsbericht op de website van Delta.