bertus_grijdanus.png

Nieuws

B&W nemen principebesluit over woningbouw in Marrum

In Marrum is behoefte aan woningen. Gemeente en dorpsbelang Marrum-Westernijtsjerk hebben hierover sinds november 2018 verschillende keren overlegd. En het traject om tot woningbouw te komen is echt in gang gezet nu Burgemeester en Wethouders een principebesluit hierover hebben genomen.

Zowel de gemeente als Dorpsbelang Marrum-Westernijtsjerk zien een krapte wat betreft beschikbare woningen in Marrum. Dorpsbelang heeft zelf een woningbehoefte onderzoek gedaan en geconstateerd dat er behoorlijk wat woonwensen zijn. En dat blijkt ook uit een recent uitgekomen analyse van de woningmarkt in Noordoost Friesland. Wonen Noordwest Friesland heeft wel nieuwe, mooie woningen voor de verhuur gerealiseerd aan de Julianastraat en Oudhuisterwegje, maar dat zijn wel twaalf woningen minder dan er eerst stonden.

Dorpsbelang heeft destijds alle denkbare locaties in het overleg ingebracht, daarbij bewust van het feit dat voor elke locatie geldt dat bewoners liever geen nieuwe woningen in hun uitzicht krijgen. Daarvan bleven na vooronderzoek door de gemeente twee locaties over, namelijk bij de Sinnebuorren (ten oosten van de Julianastraat en ten noordoosten van de verloskundige praktijk) en ten noorden van de huidige bebouwing aan het eind van de Easterstrjitte. De haalbaarheid van woningbouw op deze locaties, die beide eigendom zijn van de gemeente, zal de komende tijd worden onderzocht.

Dorpsbelang is blij dat B&W ook inzien dat nieuwbouwwoningen in Marrum gewenst zijn en nu deze stap hebben gezet.De volgende stap is het opstellen van een plan van aanpak om te komen tot de realisatie van de woningbouw op de beoogde locaties. Ook dit wordt in nauw overleg tussen de gemeente en Dorpsbelang gedaan.