UITSNEDE-template-kopie.png

Nieuws

Bent u al lid van dorpsbelang?

Doarpsbelang Marrum-Westernijtsjerk behartigt de belangen van de dorpsbewoners en draagt bij aan het scheppen van een goed woon- en leefklimaat voor jong en oud. Doarpsbelang houdt zich bezig met uiteenlopende zaken. Onder andere ontwikkelingsplannen voor het dorp, voorzieningen, klachten over overlast die met gemeente of woningbouwvereniging worden opgenomen en verkeersaangelegenheden. Ideeën en/of verbeterpunten die betrekking hebben op de buurt of het hele dorp kunnen aan Doarpsbelang kenbaar gemaakt worden.

Deze zomer worden inwoners benaderd om lid te worden. Als u een brief met inschrijfformulier hebt ontvangen, betekent dit dat u nog als lid ingeschreven staat. Ook in dit bericht vindt u alle informatie.

Waarom zou ik lid moeten worden van Doarpsbelang?
• Door lid te worden steun je actief jouw dorp. We willen een zo groot mogelijke achterban, zodat we de belangen van Marrum-Westernijtsjerk zo goed mogelijk kunnen vertegenwoordigen;
• Leefbaarheid, saamhorigheid, het scheppen van een goed woon- en leefklimaat voor jong en oud. Wie wil dat nou niet?!;
• Marrum-Westernijtsjerk ligt in een krimpgebied. De overheid trekt zicht terug. Met elkaar moeten we de krimp tegengaan en de voorzieningen in het dorp op peil houden.

Wat betekende Doarpsbelang afgelopen jaren voor het dorp?
Doarpsbelang Marrum-Westernijtsjerk stimuleert de aanpak van gezamenlijke projecten. Te denken valt hierbij aan:
• Realisatie van het kunstwerk dobbepaarden;
• De dorpswebsite marrumonline.nl;
• Monument voor de oorlogsslachtoffers;
• Realisatie van de sportkooi.

Doarpsbelang vervult een belangrijke taak voor de leefbaarheid van Marrum. Hierbij is een brede achterban, dus zo veel mogelijk leden, onontbeerlijk. Waar mogelijk proberen we samen te werken met andere dorpsbelangen in de omgeving.
Jaarlijks is er een jaarvergadering welke sinds enkele jaren wordt gecombineerd met de nieuwjaarsreceptie.
De informatie naar de ca. 1.500 inwoners vindt plaats d.m.v. publicaties in het Marrumer Sport- en Infoblad. Op www.marrumonline.nl vind je meer informatie over bijvoorbeeld verenigingen, voorzieningen en nieuws en ook over Doarpsbelang.

Aanmelding lidmaatschap
Ongeveer de helft van de inwoners is inmiddels lid van dorpsbelang. Dit betekent dat de andere helft nog geen lid is. Dit komt doordat er nieuwe inwoners zijn of doordat deze inwoners nog niet overtuigd zijn van het belang van de vereniging voor het dorp Marrum-Westernijtsjerk. Wanneer we voorzieningen willen behouden of uitbreiden is Doarpsbelang ontzettend belangrijk.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Klik hier voor het aanmeldingsformulier. Deze kunt u invullen en opsturen naar het dorpshuis, per post of gewoon in de brievenbus. Het formulier scannen en mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan ook.

Wilt u geen lid worden?
Graag ontvangen wij dan ook een bericht van u. Op deze manier kunnen wij ons ledenbestand actueel houden en hoeven wij u niet onnodig te benaderen in het bij volgende ledenwerving acties.