header-foto10.png

Nieuws

7e editie biljarttoernooi libre prooi voor Jan de Jager

Afgelopen zaterdag 25 januari vonden de finales plaats van het Open Kampioenschap van Marrum. In de hoogste categorie was het uiteindelijk Jan de Jager uit St. Jacobiparochie, die zich als de algemeen kampioen van 2020 liet kronen en daarmee de eretitel overnam van Piet de Vries uit Stiens. De Jager was gedurende het hele toernooi de beste speler en wist met een moyenne van 4,5 in de finale Germ de Graaf uit Holwerd zijn wil op te leggen. Johannes van der Veen uit Giekerk ging met de 3e prijs naar huis.

Het toernooi vond plaats in dorpshuis De Nije Tille en kende een deelnemersveld van 84 spelers verdeeld in drie klassen.

De overige winnaars: Sietse Regnerus, Hallum (B-cat.) en Harm van der Vaart, Franeker (C-cat.).

Mede dankzij de gulheid van sponsoren uit de regio en de inzet van vele vrijwilligers kon dit toernooi slagen. De commissie kreeg veel lof van de deelnemers voor de goede organisatie en de sfeer rondom het toernooi. De commissie hoopt met de huidige opzet het toernooi ook voor de toekomst veilig te stellen.

FBT2020 1
Alle prijswinnaars met achter 4e van links Jan de Jager, winnaar in de A-finale, en 7e van links Harm v/d Vaart, winnaar van de C-finale,
Zittend 1e van links Sietse Regnerus, winnaar van de B-finale.

FBT2020 2
De eerste prijs wordt uitgereikt aan Jan de Jager.

Foto's: Floriske Gerritsma