bertus_grijdanus.png

Nieuws

Verhalen over het kerkje van Westernijtsjerk gezocht

De Stichting Alde Fryske Tsjerken bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom worden er tal van activiteiten georganiseerd vanuit het thema “jouw kerk, jouw verhaal”, uiteraard ook in de aangesloten kerken. Het kerkje van Westernijtsjerk is daar een van. Wij willen het thema invullen door persoonlijke verhalen van mensen uit de buurt te verzamelen: herinneringen, anekdotes, foto’s, schilderijen m.b.t. de kerk van Westernijtsjerk.

Wil jij/wilt u hier een bijdrage aan leveren? Graag! De bijdragen kunnen worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of worden gebracht naar Lolkje van der Kooi, Hearrewei 4. Graag voor 1 mei inleveren.

Van alles wat wordt ingeleverd gaan we mooie albums maken die gedurende Tsjerkepaad in de kerk zullen liggen en kunnen worden aangevuld door bezoekers. Zo kunnen de albums “groeien” gedurende de zomer!

We willen iedereen dan ook uitnodigen om de komende zomer op een zaterdagmiddag eens binnen te lopen. Ook de permanente expositie is daar te zien, die het verhaal van de kerk in het algemeen vertelt (en die van de bewoners van de destijds bijbehorende state). Hopelijk straks aangevuld met jullie persoonlijke verhalen. De kerk is de komende zomer tijdens Tsjerkepaad iedere zaterdagmiddag open van 13.30 tot 17.00 uur.

Welkom!

De Plaatselijke Commissie Westernijtsjerk van St. Alde Fryske Tsjerken