4_mei_herdenking_.png

Nieuws

Verslag Biljarttoernooi libre in Marrum

6e Editie biljarttoernooi libre te Marrum

Afgelopen zaterdag 26 januari vonden de finales plaats van het Open Kampioenschap van Marrum. In de hoogste categorie was het uiteindelijk Piet de Vries uit Stiens , die zich als de algemeen kampioen van 2019 liet kronen en daarmee deze eretitel overnam van Dick Kok uit Leeuwarden.

De Vries, die gedurende het hele toernooi een gedegen en constante indruk maakte, was in de finale uiteindelijk de meerdere van Jan de Jager uit Sint Jacobiparochie. Tjitze Minnema uit Alde Leie verraste met de 3e prijs. Hij maakte in alle wedstrijden een solide indruk.

Het toernooi vond plaats in dorpshuis De Nije Tille en kende maar liefst 96 deelnemers verdeeld in drie klassen.
De overige winnaars: Jan Meijboom, Burdaard (B-cat.) en Jaschenka van der Gaast, Marrum (C-cat.).

Mede dankzij de gulheid van sponsoren uit de regio en de inzet van vele mensen kon dit toernooi slagen. De commissie kreeg veel waardering van de deelnemers voor de goede organisatie en het sportieve element in de opzet van het toernooi, dat het mogelijk maakte dat spelers op elk niveau kansen werden toebedeeld.

winnaars biljarttoernooi 2019

Op de groepsfoto 3e van links Jan Meiboom Burdaard winnaar (B -cat) 6e van links Jaschenka v/d Gaast Marrum winnares (C- cat) 9e van links Piet de Vries Stiens winnaar(A –cat)
Op de foto boven de winnaar van (A-cat) Piet de Vries uit Stiens