SCHAAPUITSNEDE.png

Nieuws

Lotenactie Aasterage voor nieuw schoolplein

Basisscholen CBS Aasterage en CBS Op Streek houden kraslotenactie voor nieuwe schoolpleinen

Vanaf donderdag 31 januari t/m 15 februari ’19 doen de kinderen van CBS Aasterage uit Marrum en CBS Op Streek uit Ferwert mee met een kraslotenactie van (S)teun. Deze actie wordt gehouden om de plannen voor de renovatie van beide schoolpleinen te kunnen realiseren.

Na de renovatie van Aasterage en Op Streek hebben leerkrachten, kinderen en ouders van beide scholen, samen met architectenbureau Wierda Design, plannen gemaakt voor nieuwe schoolpleinen. Ook de tuinen worden opgeknapt.

Architect Atje Deinum van Wierda Design heeft tijdens de ouderavonden van beide scholen verteld over het ontwerp van de nieuwe pleinen. Beide schoolpleinen worden pleinen waar kinderen - ook na schooltijd - graag zullen komen. Op de pleinen kunnen kinderen fijn spelen, bewegen, leren en uitrusten maar wordt ook hun fantasie geprikkeld. Er zijn traditionele speeltoestellen maar ze kunnen ook intensief sporten, lekker uitrusten en er is veel aandacht voor groene natuurlijke materialen waarmee de kinderen lekker kunnen bewegen.

Onder leiding van de pleincommissies van beide scholen en met de hulp van andere ouders is er al een mooi begin gemaakt met de nieuwe pleinen. Naast een bijdrage van vereniging PCBO Ferwerderadiel worden er fondsen en subsidies aangeschreven om alle plannen te kunnen realiseren. En ook zamelen de kinderen dus zelf geld in, onder meer met deze kraslotenactie.

Tijdens de kraslotenactie van S(teun) zullen ouders, familieleden, buren en dorpsgenoten worden gevraagd een varkentje te wassen (lees: krassen). Het bedrag dat tevoorschijn wordt getoverd is de bijdrage. De bedragen onder de varkentjes (de ‘Teuntjes’) variëren van € 0,50 tot maximaal € 3,00. Elk (s)teun boekje met 25 teuntjes levert de scholen maar liefst € 50,- op. In ruil voor de bijdrage ontvangen de donateurs een vel met 8 waardecoupons met aantrekkelijke kortingen op pretparken, hotels, winkels, films, foto afdrukken en nog veel meer. Er is voor iedereen wel iets bij. Kijk voor meer informatie op www.steun.nl.

schoolplein Aasterage Marrum 002