P1020838-1500x1102UITSNEDE.png

Nieuws

Robothond Bijke biedt hulp in Noordoost-Friesland

De zorg in Noordoost Fryslân wordt straks verzorgd door Bijke, de digitale Sta(U)Bij hond.Daarom wordt donderdag 24 mei van 16.00 -17.30 uur en/of van 19.00 - 20.30 uur in het dorpshuis van Marrum nagedacht over een leven lang goed thuis kunnen blijven wonen met de beste zorg. Bijke kan u daarbij helpen. Hoe? Denk met ons mee!
 
Bijke is een (kunstmatig) intelligente, aaibare robot met het uiterlijk van een (Friese stabij) hond. Bijke moet haar baasje helpen zelfregie te hebben en houden maar ook helpen en stimuleren om bewuster en gezonder te leven, meer te bewegen en meer verbindingen te leggen met familie, vrienden en omgeving. Bijke maakt de voordelen van de digitale wereld op een aantrekkelijke, laagdrempelige en intuïtieve wijze toegankelijk voor ouderen en mensen met een beperking. Zo helpt Bijke met het doen van boodschappen en weet wat er nog thuis in koelkast staan. Bijke herinnert u aan afspraken en kan helpen bij het regelen van vervoer.

De robothond Bijke heeft zelfs al een fanclub. Die bestaat uit wijkverpleegkundigen (Thuiszorg Het Friese Land, Interzorg Groep, Palet,) fysiotherapeuten (Bakker Training en Therapie en Fysio Ferwert), sociaal werkers (Timpaan Welzijn en Gebiedsteam DDFK) in de regio Ferwerderadiel en medewerkers van het Zorglab NOF. Zij willen van de toekomstige gebruikers weten wat Bijke moet kunnen om u goed van dienst te zijn.
Voor meer informatie en opgave: A v.d. Kooi, tel. 06 25 000 677, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Locatie: Dorpshuis De Nije Tille, Ringweg 21 in Marrum
Bijke is een project van het Zorglab NOF, onderdeel van Kennislab Noordoost Fryslân. www.kennislabnof.frl/projecten