SPINNEWEBUITSNEDE.png

Nieuws

Drie jubilarissen bij drumband gehuldigd

Tijdens de muziekuitvoering op 14 april zijn drie jubilarissen bij Drumband De Eendracht in het zonnetje gezet. Het ging om lidmaatschappen van 12,5, 25 jaar en maar liefst 60 jaar! Deze topper is Marrumer Douwe van Oosten, die ook instructeur van de drumband is.

Verslag van de drumband:

Op zaterdag 14 april organiseerde de drumband een ‘muziekuitvoering’. Na de opening begon het muzikale gedeelte van de avond met een optreden van de drumband U.D.I. uit Oosternijkerk. Zij hebben laten zien en horen dat een drumband ook creatief kan zijn in de keuze van instrumenten. Het laatste nummer werd gezamenlijk gespeeld met onze eigen drumband, die marcherend en spelend de zaal was binnen gekomen en voor het podium plaats had genomen. Na een korte pauze werd het programma voort gezet met een optreden van onze drumband De Eendracht Marrum.

Deze bracht een zevental nummers waarin duidelijk naar voren kwam dat onze band ondanks alles op zoek is naar bewerkingen van moderne muziek van; het Safri duo,the Goodman en Terry Bozzio. Maar ook met het sterk wisselende ritme in het nummer ‘treinritme’ en het gebruik van effect instrumenten zoals; de bongo’s, tim tom, bas drums en high hat werd een boeiend repertoire gespeeld. Voordat het laatste nummer zou worden gespeeld kreeg dhr. H. Buwalda als bestuurder van de ‘Organisatie van Muziekverenigingen yn Fryslân’ het woord. Deze benadrukte in het bijzonder de sterk wisselende leeftijd van de leden van onze band. Hij was deze avond aanwezig om een drietal jubilarissen te huldigen. Een gebeurtenis die bij fanfares en brassbands vaker voorkomt maar bij drumbands redelijk uniek genoemd mag worden. Zeker als je een lid mag huldigen voor 12,5 jaar, 25 jaar en als absolute topper eentje voor 60 jaar lidmaatschap. Zij kregen ieder een decoratie in de vorm van een bondspeldje uitgereikt.

Zo kreeg Ieteke de Haan-Posthumus (links) eentje voor 12,5 jaar, Douwina Postma-Homsma (rechts) eentje voor 25 jaar en Douwe van Oosten (midden) kreeg, wat Buwalda zeker voor tamboers uniek noemde, eentje voor maar liefst 60 jaar.
Na de pauze nam het komische duo Klún & Knoffelhakke uit Hantum het tweede gedeelte voor hun rekening. Het aanwezige publiek heeft zeker uitbundig kunnen lachen om de komische sketches en verhalen die door dit bekende duo werden gebracht. 

Ter afsluiting willen wij u er nog op wijzen dat in week 19 (7 t/m 12 mei) weer de traditionele “bloemenactie” wordt gehouden. De drumband komt dan in samenwerking met de brassband bij u aan de deur met een ruime keuze aan geraniums en andere planten. Wij hopen dat u ook deze keer deze actie weer enthousiast steunt, zodat de drumband en de brassband ook in de komende jaren hun bijdrage aan leefbaarheid in Marrum en Westernijkerk kunnen blijven invullen.


Bestuur en leden van de drumband

Een uitgebreider verslag zal in het Marrumer Sport- en Infoblad verschijnen

drumband eendracht