UITSNEDE-template-kopie.png

Nieuws

Dick Kok uit Leeuwarden wint Ferwerderadiel Biljart Toernooi

5e Editie biljarttoernooi libre te Marrum.

Afgelopen zaterdag 27 januari vonden de finales plaats van het Open Kampioenschap van Ferwerderadiel. In de hoogste categorie was het uiteindelijk Dick Kok uit Leeuwarden, die zich de algemeen kampioen van 2018 mag noemen.

Zijn tegenstander Tjalling Krottje uit Oudebildtzijl moest zich in deze finale gewonnen geven, hetgeen in belangrijke mate een gevolg was van defensief “afspelen” van Kok bij zijn gemiste caramboles. Krottje, die evenals Kok, in de voorgaande wedstrijden een gedegen indruk maakte, kreeg in deze finale te weinig gelegenheid om zich te herstellen. Dick Kok mag zich als opvolger van Jan Gerrit de Vries uit Giekerk een terechte winnaar van dit toernooi noemen.

Het toernooi vond plaats in dorpshuis De Nije Tille en kende maar liefst 84 deelnemers verdeeld in verschillende niveaus.
De overige winnaars: Wopke Bosch, Tytsjerk (B-cat.), Harrie Steegstra, Blije (C-cat.) en Cees Goudzwaard, Marrum (D-cat.).
De gulheid van sponsoren en de inzet van vele mensen maakt het de commissie mogelijk om het toernooi op de ingeslagen weg voort te zetten en zo ook volgend jaar dit evenement te organiseren. De naamgeving zal ongetwijfeld veranderd worden. Ferwerderadiel zal immers in 2019 opgaan in de nieuwe fusiegemeente Noardeast Fryslân.

FBT2018 1
Op de foto v.l.n.r. : Cees Goudzwaard, Dick Kok, H. Ekema van Autobedrijf Ekema (hoofdsponsor), Harrie Steegstra en Wopke Bosch.

FBT2018 2
Alle prijswinnaars van de editie 2018