header-foto12.png

Nieuws

Kerstbomeninzameling op zaterdag 6 januari

Ook begin 2018 is er weer een kerstbomeninzameling in Marrum door de DDFK-gemeenten in samenwerking met de dorpsbelangen. Op zaterdag 6 januari van 10 tot 12 uur kunnen de kerstbomen worden ingeleverd bij het pleintje De Haven aan de Lage Herenweg.

 

kerstbomeninzameling 2018

Sinds enkele jaren worden er door de DDFK gemeenten diverse acties ondernomen om de afgedankte kerstbomen op een goede manier in te zamelen. Veel van de kerstbomen werden vroeger opgebrand, langs de weg gegooid, of kwamen in het openbaar groen terecht. Dat is jammer. Voor het milieu is het beter om de bomen gescheiden in te zamelen. De kerstbomen kunnen dan worden versnipperd en als biomassa worden gebruikt voor de toepassing van duurzame energie of als grondstof voor bouwmaterialen.

Ook in 2018 willen de DDFK-gemeenten dit op een duurzame manier uitvoeren.
Op zaterdag 6 januari 2018 kunnen de bomen op van tevoren vastgestelde inzamelplekken worden ingeleverd tussen 10.00-12.00 uur in bijna alle dorpen van de regio.
Iedereen mag hier zijn/haar kerstboom inleveren. Vroeger werd dit door kinderen gedaan om ze dan gezamenlijk in de brand te steken. Nu wil men de kinderen stimuleren om dit op een meer duurzame manier te doen.

Voor elke ingeleverde boom krijgt men 1 lootje en 1 waardebon van € 0,50.
De waardebonnen kunnen tot 1 februari 2018 worden ingeleverd bij de vestigingen van Blokker in Dokkum en Kollum bij Top 1 Toys Pijnacker in Ferwert en Top1Toys in Kollum.
De loten hebben nummers en je moet deze bewaren.
In de loterij worden per gemeente 3 geldprijzen verloot:
1e prijs € 75,00
2e prijs € 50,00
3e prijs € 25,00

De trekking vindt plaats half januari en de winnende loten worden op woensdag 17 januari bekend gemaakt in de regionale kranten . De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 24 januari 2018 om 15.30 uur in de verschillende stadhuizen door de diverse wethouders.