notaris_woning_.png

Nieuws

Old Burger Weeshuis brengt met bijdrage sportkooi stukje dichterbij

De mulitifunctionele sportkooi in Marrum is weer een stukje dichterbij realisatie gekomen na een bijdrage van € 1.000 door de Stichting Old Burger Weeshuis.

Dit weeshuis heeft een lange historie: in 1534 begon Auck Peters met de opvang van wezen. Tegenwoordig houdt het OBW Leeuwarden zich onder andere bezig met het verlenen van subsidies aan initiatieven gericht op jeugd en ouderenzorg. Hierbij gaat het voornamelijk om activiteiten in Friesland op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied. 

Doel van de beoogde sportkooi, die geschikt is voor voetbal, volleybal, tennis, basketbal en panna, is sporten en ontmoeten. Eerder dit jaar werd al bekend dat het RABO-coöperatiefonds € 2.000 beschikbaar stelt en kort geleden werd een subsidie van € 35.000 uit het provinciale Iepen Mienskipsfûns bekend.

Bij de Coop Faber supermarkt kan ook de komende periode het statiegeld weer worden gedoneerd voor de sportkooi, door op de donatieknop van de flessenautomaat te drukken. Reden te meer dus om uw boodschappen in eigen dorp te doen, goed voor de leefbaarheid!