bertus_grijdanus.png

Nieuws

Marrumer Skelte Braaksma wint stripprijs

Marrumer Skelte Braaksma heeft met een strip, geinspireerd op George Orwells 1984 een wedstrijd van het Kamper Stripspektakel gewonnen. 

De prijs bestaat uit een bedrag van 500 euro, een plek op de stripbeurs (op 17 augustus) en de publicatie van de strip in het pro- grammaboekje van het evenement. Ook mag Braaksma bij de stripbeurs komen signeren.

De jury bestond onder meer uit Paul Geerts (al ruim dertig jaar te- kenaar van Suske en Wiske) en Martin Lodewijk (Agent 327). De prijs is vooral een aanmoedigingsprijs voor jong talent. Thema van dit jaar was ‘Word je nou nooit volwassen?’, waar Skelte Braaksma dus zijn strip in de stijl van een graphic novel (een roman in stripvorm) om vorm- gaf. Het niveau van de inzendingen was dit jaar uitzonderlijk hoog, vindt de jury. Braaksma maakte eerder een fictieve strip over de ‘Fryske Kommunistykse Partij’ die in oorlog raakt met de provincie Groningen. Voor de Afûk werkt hij nu aan een strip over de oorlog tussen de Schieringers en de Vetkopers, die Friesland aan het eind van de middeleeuwen in chaos stortte.

Bron: Leeuwarder Courant van zaterdag 27-05-2017