bertus_grijdanus.png

Nieuws

Jong en oud helpen mee met NLdoet

NLdoet foto 1 NLdoet foto 2
Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft het dorpshuis meegedaan aan NLdoet door een terras aan te leggen met vrijwilligers. Op de vrijdag is het stuk waar het terras is gekomen klaar gemaakt door de gebroeders Folkertsma uit Ginnum waarbij ook de ‘frijwilligersbeam’ is verhuisd. Deze stond precies op de plek waar het terras zou gaan komen en heeft daarom een nieuw plekje gekregen bij de achteringang van het gebouw.

NLdoet foto 3


Zaterdag was het aan de vrijwilligers om het zandbed aan te brengen en de tegels te leggen. Gelukkig waren er vele handen die samen licht werk hebben gemaakt en onder het genot van het mooie weer was het prima vertoeven op het aan te leggen terras. Om twaalf uur was er even een pauze waarbij de werkzaamheden in de middag afgerond zijn. Nou ja, net niet helemaal afgerond want er waren een paar tegels te weinig. Deze worden aankomende dinsdag geplaatst zodat het terras dan helemaal af is.

Het terras zal gebruikt gaan worden bij de buitenactiviteiten die vanuit het dorpshuis georganiseerd zullen gaan worden. De eerste is de zomerse terrasquiz op 3 juni waarbij we hopen dat het dan ook zomers weer zal zijn!

Ook is er op de zaterdag gepoetst in het dorpshuis. Ondanks dat het biljartlokaal al geruime tijd in gebruik is, had er daar nog geen grote schoonmaak plaatsgevonden. In de ruimte en met name op de jaloezieën, was nog veel bouwstof aanwezig van alle kluswerkzaamheden. Al dat stof is gelukkig nu allemaal weg!

Wij willen alle vrijwilligers die deze dagen mee hebben geholpen ontzettend bedanken. Zonder jullie hulp was dit allemaal niet mogelijk!

het dagelijks bestuur van het dorpshuis, Fred, Alie, Paulina en Peter