kerk__winter_.png

Nieuws

Dorpshuis De Nije Tille heropend (update)

Zaterdag 17 september zijn de verbouwde ruimtes van Doarpshûs De Nije Tille heropend. In de afgelopen periode zijn de grote zaal, de toiletgroep en de nieuwe ruimte van de Ferklaaizolder bij de tijd gebracht.

Als oudste Marrumer Kat verrichte Germ Koldijk de opening. Daarbij werd ook de nieuwe naam onthuld van de grote zaal, namelijk de Koopmanszaal, omdat Koopmans Verf de opknapbeurt steunde door het beschikbaar stellen van verf. Verder zijn bijdragen ontvangen van of toegezegd door o.a. de Federatie van dorpshuizen Ferwerderadiel, Wonen Noordwest Friesland, het Oranjefonds en het Rabo Coöperatiefonds. Wethouder Jelle de Vries sprak bij de opening namens de gemeente.

Er was uiteraard gelegenheid om de verbouwde ruimtes te bekijken. Klik hier voor meer foto's van Bauke Monsma op de facebookpagina van De Nije Tille. (Ook te openen als u zelf niet op facebook zit.)

Verder was er 's middags en 's avonds een show van de feest- en toneelkleding van de Ferklaaizolder door enthousiaste kleine en wat grotere Marrumers. Ook werden de prijzen uitgeloot van de verloting ten bate van het dorpshuis. De hoofdprijs was een fiets en Mient GroenveldTweewielers en de tweede en derde prijs royale levensmiddelenpakketten van Coop Faber.

heropening 1e prijs verloting

De foto's hieronder van de show van de Ferklaaizolder zijn gemaakt door Bauke Monsma. Als u lid bent van de facebookgroep Marrumers kunt u veel meer foto's van de modeshow bekijken.

  heropening 2