molen_in_de_winter.png

Nieuws

Burgerhulpverleners bij reanimatie in LC

In het kerstnummer van de Leeuwarder Courant was uitgebreid aandacht voor het belang van burgerhulpverlening bij reanimatie. Klik hier voor het inleidende artikel en hier en hier voor het artikel in de kerstbijlage.

Burgerhulpverleners kunnen het verschil maken en levensreddend zijn. In Marrum is een AED dag en nacht beschikbaar in een kast bij de ingang van het dorpshuis, maar alleen burgerhulpverleners kunnen de kast openen. In een situatie waarin reanimatie nodig is, krijgen burgerhulpverleners een sms om ofwel rechtstreeks naar het slachtoffer te gaan, of om de AED te halen. In de sms staat dan de cijfercode waarmee de kast geopend kan worden. Het is dus van het grootste belang dat mensen die kunnen reanimeren zich als hulpverlener aanmelden op www.hartslagnu.nl. Én dat degenen die nog niet kunnen reanimeren een cursus gaan volgen.

Wilt u ook leren reanimeren? Meld u aan voor een cursus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Veel informatie vind u ook op de website www.fryslanhartveilig.nl