header-foto12.png

Nieuws

Dorpsschouw

Een bericht van Doarpsbelang Marrum-Westernijtsjerk:

Op 10 september vond de dorpsschouw plaats. Twee medewerkers van Wonen NoordWest Friesland en één van gemeente Ferwerderadiel zijn met een delegatie van Doarpsbelang op de fiets door het dorp geweest om diverse aandachtspunten in ogenschouw te nemen. Een oproep op deze website en in het Marrumer Sport- en Infoblad had tot een aantal reacties geleid van zaken die in ons dorp verbeterd kunnen worden.

Kleine zaken zoals het ontbreken van een afvalbak in de speeltuin en het bankje bij de zuivelfabriek dat vies is, maar ook grote zoals de wens voor een voetbalkooi en een geldautomaat. De gemeente en woningstichting zullen op de onderwerpen die aangekaart zijn, terugkomen.

Voor sommige onderwerpen past vooral een beroep op de inwoners van ons dorp en omgeving: parkeer uw auto niet op het kruispunt bij de Chinees en het Nijlpaard. Parkeren op een kruising is niet toegestaan en levert onoverzichtelijke situaties op. En hondeneigenaren die de hondenpoep nog niet opruimen, wordt verzocht om dat wel te gaan doen. (Ook paardrijders kunnen hier verbetering in brengen.)

Wat ook ter sprake kwam, was dat het belangrijk is dat klachten over overlast van bewoners (huurders van wonen Noordwest Friesland), altijd gemeld worden bij de woningstichting. We horen vaak dat bewoners het idee hebben dat er toch niets mee gebeurt, zodat men het daar niet meer meldt. De woningstichting kan i.v.m. de privacy niet naar de klagers terugkoppelen wat er naar aanleiding van de meldingen gebeurt, maar dat betekent niet dat er niets gedaan wordt. Hoewel dit soort problemen ook voor de woningstichting vaak weerbarstig zijn, is het wel van belang dat men overlast blijft melden. Zeker waar buurtbewoners zich niet altijd meer veilig voelen is actie geboden. (https://www.wonennwf.nl/ik-ben-een-huurder/overlast)

Voor de dorpsschouw stelde Mient Groenveld, die de zaak van Steen Tweewielers voortzet, kosteloos fietsen beschikbaar voor de medewerkers van gemeente en woningstichting. Dank daarvoor!

Op de foto: tijdens de dorpsschouw is ook gekeken naar het nieuwe fietspad bij de kerk van Westernijtsjerk. Dit is 's avonds en 's nachts erg donker.