AANZICht.png

Nieuws

Ishmaëlle Piller (13) doet mee aan musical Billy Elliot

Ishmaëlle Piller uit Marrum gaat meedoen in de musical Billy Elliot, die momenteel te zien is in het Circustheater in Den Haag. Van mei tot en met september doet Ishmaëlle (13 jaar) mee in een aantal voorstellingen als balletgirl. Ze gaat dansen (ook een stukje op spitzen!), tapdansen, zingen en figureren in de musical.

Ze heeft de rol gekregen van het balletmeisje Sharon Percy. Na auditie gedaan te hebben is ze al sinds oktober aan het trainen op de Billy Elliot sCool. Na een aantal tussentijdse selecties, waarbij telkens weer een aantal jongens en meisjes afvielen kreeg Ishmaëlle eerder dit jaar te horen dat ze definitief mee mag doen als in mei de cast wordt vernieuwd. De volwassen acteurs blijven dan wel, maar de kinderrollen worden opnieuw ingevuld. Hiervoor zijn vier verschillende groepen met kinderen,omdat het niet toegestaan is dat zij veel uren 'werken'.

Dit alles komt Ishmaëlle niet zo maar aanwaaien. Ze danst al jaren. Ze doet onder andere aan klassiek ballet op de Friese Balletschool, ze volgt de dansopleiding van Lucia Marthas in Groningen, en doet ook aan hiphop. Voor Billy Elliot oefent ze drie keer per week. In totaal traint ze wel 28 uur per week, en dat allemaal naast school. Ishmaëlle zit in de eerste klas van de tweetalige HAVO-opleiding aan de Montessori High School van Piter Jelles. Dat alles vereist een gedisciplineerd leven, waarbij ze niet naar alle feestjes kan natuurlijk. Haar ouders rijden haar door het hele land en ze zit vaak in de auto te leren, en ze eet en slaapt vaak in de auto.

De websiteredactie wenst Ishmaëlle Piller veel succes in de musical Billy Elliot en bij haar andere dansactiviteiten!