header-foto10.png

Nieuws

Nieuws van jeugdhonk Ús Kelderke

Jeugdhonk Ús Kelderke in Marrum biedt de jeugd van Marrum een eigen plekje, met een poolbiljart, voetbaltafel, en nog meer, maar vooral ook om gewoon lekker te chillen. Het bestuur van het jeugdhonk informeert hieronder over hun activiteiten:

 Jeugdhonk Ús Kelderke

Nu zijn we bijna een jaar verder na de grote verbouwing die wij hebben gedaan in Us Kelderke. Na veel bloed, zweet en tranen is het in 13 weken hard werken gelukt om van 2 verschillende ruimtes een grote ruimte te maken. Dit was nooit gelukt zonder de steun die wij, als vrijwilligers van Us Kelderke, hebben gekregen vanuit het Dorpsbelang en het bestuur van het Dorpshuis. Vanuit de leefbaarheidspot hebben we een budget gekregen van 1000,- om de verbouwing te financieren. Wel moest dit besteed worden in de winkels die bij de leefbaarheidspot aangesloten zaten, o.a. de Fixet en Koopmans verffabrieken b.v.

Na de verbouwing kwam Koopmans Verffabrieken met een grote verrassing, alle verf werd door hen gesponsord. Zonder het overleg over alle kleuren en aantal liters die er doorheen zijn gegaan hadden we er niet zo'n kleurrijk geheel van kunnen maken! Ons dank daarvoor!

Aan het eind van het jaar hebben we ook een aanvraag gedaan bij het Oliebollenteam en daar hebben we een tegemoetkoming van 250,- gekregen. Al met al krijgen wij de steun van alle kanten. Dat doet ons goed!

Investeringen moeten er gedaan worden, onze versterker is niet zo goed meer en we hebben onlangs een suikerspinmachine gekocht. De machine is een groot succes! Ook proberen we om feestjes te organiseren of een filmavond, zodat er ook variatie zit in de avonden dat we open zijn.

Het Nixx-18 beleid wordt bij Us Kelderke nageleefd, dus geen drank onder de 18. Hier zijn wij erg streng in. wel hebben we diverse soorten fris en sinds kort Radler 0,0% en Jilzz 0,0%. Voor degenen die 18 jaar en ouder zijn staat er wel eventueel een koud biertje klaar!

maar wat is een jeugdhonk zonder kinderen? Sommige periodes is het druk en andere periodes is het erg rustig. Vanaf vorig jaar zijn we ook geopend voor groep 7 en 8, die op dezelfde avond als de jongeren van 12 jaar en ouder mogen komen. Dit is altijd een gezellige boel! we zijn om de 14 dagen geopend op zaterdagavond van 19.30 tot 23.00, met eventuele uitloop tot 23.30.

Voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het er aan toe gaat op een "Kelderke"avond, kom gerust langs! Geldt ook voor de kinderen, zijn jullie nieuwsgierig? Neem vrienden/vriendinnen mee en we maken er een gezellige avond van.

De eerstvolgende data dat we geopend zijn, zijn 28 maart en 11 april. De deur staat voor jullie open!

Hebben jullie vragen of opmerkingen? neem gerust contact met ons op. mail mag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. telefonisch zijn we te bereiken op 0627395069.

Tot ziens!

Bestuur "Us Kelderke"
Pietsje & Anna Zagema
Hille Adema
Lolke Hoitema
Ruurdtje Jensma
Eelkje van der Velde