UITSNEDEstation.png

expositie Kerk Westernijtsjerk tijdens Tsjerkepaad

Categorie
Agenda
Datum
6 juli 2019 00:00
Locatie
Kerk Westernijtsjerk

In het kerkje van Westernijtsjerk, bij Marrum, is deze zomer werk te zien van twee exposanten uit de regio: foto’s van Aukje Vellinga en schilderijen van Rika de Vries–van der Galiën.

Aukje Vellinga is autodidact, geboren en getogen en ook nu nog woonachtig te Marrum. Zij heeft haar werk veelvuldig geëxposeerd, zowel met de Waddenkunstkring, waarvan zij 15 jaar lid is geweest, als solo. In haar foto’s geeft zij blijk van haar liefde voor het Wad, de eilanden en de zee. Zij zoomt in en abstraheert waar menigeen aan voorbijloopt en laat ons zo stilstaan bij het bijzondere in het ogenschijnlijk eenvoudige, zoals een aangespoelde kwal of een stuk hout.

Rika de Vries–van der Galiën is amateurschilder te Westernijtsjerk en geeft daarnaast verschillende therapieën op het gebied van Healing. Ze is werkzaam geweest in de zorg. Kleur heeft haar hele leven lang al een grote aantrekkingskracht op haar gehad en van daaruit is ze begonnen met schilderen. Eerst bij het Skildershûs in Leeuwarden en vervolgens heeft ze bij verschillende docenten les gehad. Haar werk kenmerkt zich door een grote diversiteit in zowel onderwerp als techniek. Zo werkt ze met aquarel, acryl en olieverf, waarbij iedere techniek een eigen sfeer bewerkstelligt.

Natuurlijk is ook de kerk zelf te bezichtigen en de vaste expositie over de historie van Jeppemastate en de kerk.

Geopend op zaterdagmiddag in de periode van 6 juli t/m 14 september.

Tijd: 13.30 tot 17.00 uur.

Adres kerk: Westernijtsjerk 2, 9073 TS Marrum

Gratis entree

Zeepaddenstoel foto AukjeVellinga
Zeepaddenstoel, foto van Aukje Vellinga

VoorAnker Rika de Vries
Voor Anker, olieverfschilderij van Rika de Vries

 
 
 

Powered by iCagenda