POES-UITSNEDE.png

Viering 100 jaar Doarpsbelang

Categorie
Agenda
Datum
14 juli 2018 00:00

A.s. augustus is het honderd jaar geleden dat de vereniging van doarpsbelang Marrum-Westernijkerk is opgericht. Het bestuur van doarpsbelang wil dit bijzondere feit niet ongemerkt voorbij laten gaan en er graag een feestelijk gebeuren van maken door inwoners van ons dorp voor de inwoners en misschien ook wel voor vroegere inwoners van ons dorp door zoveel mogelijk verenigingen uit ons dorp er bij te betrekken. 

Tijdens deze dag zal worden teruggekeken naar de afgelopen honderd jaar en zal vooruit worden gekeken naar een duurzame samenwerking van de Marrumer
‘katten’ en Nijtsjerkster ‘roeken’ in de toekomst. De toekomstige samenwerking wordt bezegeld in een ‘huwelijkssluiting’ van de jonkvrouw van Pongastate met de
jonkheer van Jeppemastate. Op het feestterrein zijn daarna festiviteiten ter gelegenheid van het huwelijk en er wordt afgesloten met een bruiloftsmaaltijd voor
alle belangstellenden. Een aantal verenigingen levert een bijdrage aan de feestelijkheden op deze dag .

Wij hopen dat u ons jubileumfeest gaat bijwonen. Om organisatorische redenen vragen we u om zich op te geven wanneer u de ‘huwelijksplechtigheid’ en/of de ‘bruiloftsmaaltijd’ wilt bijwonen. Dat kan door uiterlijk 10 juli een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door het opgavestrookje van de uitnodiging die in Marrum huis-aan-huis is bezorgd in te leveren bij het dorpshuis.

De bruiloftsmaaltijd is een combinatie van een Friese broodmaaltijd en een proeverij van gerechten uit de wereldkeuken! Marrumers afkomstig uit Suriname, Marokko, Syrië en Eritrea laten ons proeven van het land waarvan zij afkomstig zijn.

Programma:

15.00-15.20 uur  Ontvangst in Dorpshuis “De Nije Tille”
15.30 uur           Vertrek naar kerk Westernijtsjerk onder begeleiding drumband “de Eendracht”
15.45 uur            Huwelijksplechtigheid
16.30 uur            Vertrek naar het feestterrein
16.45 uur            Activiteiten door MGVV en Marheim
18.00 uur            Op de Ringweg ter hoogte van het Dorpshuis een activiteit van Ouderenbeleid Mei-inoar Ien, en aansluitend Bruiloftsmaaltijd met genode gasten en ........... ongenode gasten
19.30 uur            Afsluiting en gelegenheid tot nazit

Bij slecht weer of grote deelname is de huwelijksplechtigheid in de Godeharduskerk en kunnen overige activiteiten naar het dorpshuis worden verplaatst.

  • Indien u ons iets wilt schenken, cadeautip: envelop met inhoud
  • Als u nog geen lid bent, feliciteer ons dan door lid te worden.( inschrijfformulier vindt u op marrumonline.nl, verenigingen doarpsbelang)
  • Adressen: Dorpshuis “De Nije Tille”, Ringweg 21 te Marrum
    Kerk Westernijtsjerk: Westernijtsjerk 2 te Marrum
    Feestterrein: toegang ter hoogte van de Lage Herenweg18 en 20 te Marrum
  • Steekt u de Marrumer vlag deze dag uit? Als u er nog geen hebt, kunt u deze kopen bij Jan van der Meer, Lage Herenweg 92, Marrum.
  • Meewerkende verenigingen: MGVV, Marheim, PKN gemeente, Drumband De Eendracht, Dorpshuis “De Nije Tille”Toanielferiening Marrum e.o., Ouderenbeleid Mei-inoar Ien, plaatselijke commissie Westernijtsjerk.

Wilt u de uitnodiging bekijken? Klik dan hier.

De aankondiging uit het sportblad van juni viindt u hier.

 

 

 
 
 

Powered by iCagenda