4_mei_herdenking_.png

Meedenkavond Mienskipsenergieplan

Categorie
Agenda
Datum
26 maart 2018 20:00
Locatie
Dorpshuis De Nije Tille

Doe ook mee aan het Mienskipsenergieplan!

Wereldwijd zijn afspraken gemaakt om in 2050 geen gebruik meer te maken van fossiele brandstoffen, zoals gas, olie en kolen. De gemeenten in Noordoost Fryslân werken daarom samen aan duurzaamheid en leggen daarbij de lat hoog, zo ook in Ferwerderadiel.

Ook in Marrum kan er actie worden ondernomen. Hoe kan het dorp energieneutraal worden? Wat betekent dat precies én hoe pak je zoiets aan? Om hier een plan voor te maken biedt de Friese Milieu Federatie ondersteuning aan om te komen tot het opstellen van een MienskipsEnergiePlan voor Marrum! Dit plan is de visie van het dorp op het gebied van energiebesparing en duurzame energieproductie.

Om het plan vorm te geven wordt iedere inwoner van Marrum-Westernijtsjerk uitgenodigd om mee te komen denken en discussiëren.

Daarom wordt u van harte uitgenodigd op:
MAANDAG 26 MAART om 20 uur in Dorpshuis De Nije Tille.

Voor vragen en/of opmerking kunt u contact opnemen met:
Johan Dirk van der Schaaf
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 86834435

Tien dorpen in noordoost Fryslân komen in aanmerking voor ondersteuning om, in samenwerking met de Energiewerkplaats Fryslân, te komen tot het opstellen van een MienskipsEnergiePlan. Iedereen in Marrum weet hoeveel ‘opskuor’ plannen voor windenergie en biovergisters geven, maar daarmee is het wel een actueel onderwerp. Er is al wel een lokale energiecoöperatie in Ferwerderadiel, Meiinoar Grien, met een zonnedakenproject, maar wat is er in Marrum nog meer mogelijk op gebied van energiebesparing en duurzame energieproductie? Daarom heeft dorpsbelang ons dorp aangemeld als een van de tien dorpen om een MienskipsEnergiePlan op te stellen.

Bestuur Doarpsbelang Marrum-Westernijtsjerk

 
 
 

Powered by iCagenda