POES-UITSNEDE.png

Zomerconcert Harm Hoeve op drie orgels Westernijtsjerk en Marrum

Categorie
Agenda
Datum
26 augustus 2016 20:00
Locatie
Kerk Westernijtsjerk en Marrum

Organist Harm Hoeve komt op vrijdag 26 augustus naar Westernijkerk en Marrum voor een “dubbelconcert”. Het eerste deel vindt plaats op het orgel van het kerkje van Westernijkerk (het eerste orgel van Bakker & Timmenga), na de pauze wordt het concert voortgezet in de Godeharduskerk te Marrum, eerst op het koororgel en vervolgens op het hoofdorgel.

Harm Hoeve heeft voor de gelegenheid een heel toegankelijk programma samengesteld met muziek die goed in het gehoor ligt, zowel bekende koralen als bekende melodieën. Ook de vele klankkleuren van de orgels zullen in allerlei combinaties te beluisteren zijn. Het programma bevat ook bekende stukken die oorspronkelijk voor orkest zijn geschreven, zoals de werken van Kabalevsky en Grieg.

Het begint om 20.00 uur in Westernijtsjerk (Jepmaloane 2, Marrum) en om 20.50 vindt het vervolg plaats in de Godeharduskerk op het koororgel en het hoofdorgel.

Na binnenkomst in de Godeharduskerk in Marrum is er koffie /thee met oranjekoek.

Entree € 7,50.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; " enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers." (aldus recensent Jan van 't Hul)

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en het conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een viertal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor De Lofstem uit Rouveen, jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor. Met deze koren maakte hij verschillende cd's en werd meegewerkt aan radio- en tv-uitzendingen.

Harm Hoeve schrijft regelmatig koraalbewerkingen voor orgel. Zijn orgelmuziek wordt uitgegeven bij zijn eigen uitgeverij IN HARMONY. Inmiddels zijn er acht orgelboeken verschenen. Ook veel koormuziek van zijn hand is daar verkrijgbaar; van a capella tot koor met orkestbegeleiding.

In 2014 werd hij koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Hieronder het volledige programma

Titel: Light Program

WESTERNIJKERK
1 Prelude in classic style Gordon Young 1919-1998

2 Fantasie over “Vreugde, vreugde, louter vreugde” Harm Hoeve

3 Aria op de g-snaar
Johann Sebastian Bach 1685-1750

4 Molto Allegro
(uit Symfonie nr. 40 in G-Moll) Wolfgang Amadeus Mozart 1756-1791

5 “Vive la France”

a. Marche des Marseillaise
b. L ‘air Ça ira
c. Do you hear the people sing (uit “Les Misérables”)
   Claude Balbastre 1724-1799
   Claude-Michel Schönberg geb. 1944
6 Highland Cathedral
   Ulrich Roever en Michael Korb

 

KOORORGEL GODEHARDUSKERK MARRUM

7 Menuet in G/g Johann Sebastian Bach

8 Variaties over “Ah, vous dira-je, maman” Johann Cristoph Friedrich Bach 1732-1795

HOOFDORGEL GODEHARDUSKERK MARRUM

9 Koekoek- en Nachtegaalconcert
Georg Friedrich Händel 1685-1759

10 -Anitra’s Dance
-In the Hall of the Mountain King
(uit Peer Gynt Suite)
Edvard Grieg 1843-1907

11 Comedians Galop
Dimitri Kabalevsky 1904-1987

12 Fantasie over Psalm 42 Harm Hoeve

 
 
 

Powered by iCagenda