POES-UITSNEDE.png

Sport/cultuur en muziek

Op het gebied van sport is er een behoorlijk groot aanbod in Marrum:
Tennis, voetbal, volleybal, gymnastiek, yoga, beter bewegen voor ouderen, koersbal en kaatsen kunnen in het dorp zelf worden beoefend. Verder is er een natuurijsbaan aan het Oudhuisterwegje, vooral bedoeld voor de kinderen uit het dorp. Verder zijn er nog activiteiten die in mindere mate lichamelijke inspanning vragen, zoals biljarten, darten, slotracing en klaverjassen.

Voor toneel kunt u terecht bij Toneelvereniging Marrum en omstreken. Deze vereniging is ook actief op het gebied van jeugdtoneel.

Voor muzikale inbreng zorgen Brassband 'De Eendracht' en Drumband 'De Eendracht'. Muziekschool Opus 3 verzorgt muzieklessen voor bijvoorbeeld blokfluit. Bij voldoende belangstelling zijn deze in Marrum, anders in een van de dorpen in de directe omgeving.

Specifiek voor de jeugd organiseert de Marrumer Activiteiten Commissie (MAC) diverse activiteiten, sommige in samenwerking met Marheim of het dorpshuis. Bijvoorbeeld carnaval, peuter-kleutervoorstelling, playbackshow, lampion knutselen, lampionnenoptocht met Sint Maarten en in de zomer een kamp.

Bij 'Verenigingen' vindt u meer informatie over de clubs die zich met sport, toneel en muziek bezighouden.