UITSNEDE-template-kopie.png

Sport

V.V. Marrum

VV Marrum is de voetbalvereniging van Marrum/Westernijtsjerk, met vele (gemengde) jeugdteams en enkele seniorenteams.

Ringweg 31

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.vvmarrum.nl

Voetbalvereniging Marrum is op 1 juli 1945 opgericht onder de naam M.S.V. (Marrumer Sport Vereniging) als tweede voetbalclub van de gemeente Ferwerderadiel.

Pas een jaar later kreeg de vereniging de naam die het nu heeft: V.V.Marrum. Op sportief gebied is Marrum niet stil blijven zitten. Aan het einde van het seizoen 1949-1950 hees Marrum 1 voor de eerste keer de kampioensvlag. Vervolgens werd een kampioenschap gevierd in 1995. Marrum 1 promoveerde naar de 5e klas K.N.V.B. Echter een jaar later degradeerde Marrum weer naar de 6e klas K.N.V.B. IN het seizoen 2009 - 2010 werd de 6e klas K. N. V. B. opgeheven, zodat Marrum 1 weer uitkwam in de 5e klas. De laatste keer dat Marrum 1 kampioen werd was in seizoen 2010- 2011. Dit leverde promotie op naar de 4e klas K.N.V.B.Na een stapje terug naar de 5 klasse werd in het seizoen 2013/2014 wederom met een promotie naar de 4e klasse afgesloten.

Ook de jeugdelftallen hebben door de jaren heen vele kampioenschappen behaald. Elk jaar worden er wel weer één of meer teams kampioen, zodat er altijd wel wat te vieren valt.

Er wordt getraind en de wedstrijden worden gespeeld op het sportcomplex aan de Ringweg in Marrum, met nieuwe kleedaccomodatie en een gezellige kantine.

Voor meer informatie: zie de website www.vvmarrum.nl.