molen_in_de_winter.png

muziek/toneel

Drumband De Eendracht

Lage Herenweg 7
06-12619609
0518-411962
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Info; I. van Oosten. Tel 06- 12619609.

 

van de drumband.

een artikel schrijven over de drumband in het december nummer van het
                                                  ’t Marrumer doarpsblêd in het jaar 2021, is ‘omsjen’ en...

Vorig jaar schreven wij in het laatste artikel dat het een memorabel jaar was geweest, waarin de drumband geen enkel straatoptreden kon verzorgen. Alle evenementen waaraan de drumband bijna traditiegetrouw haar medewerking verleend, werden afgelast. Ook de gebruikelijke acties konden toen, door de coronamaatregelen, niet doorgaan. We schreven toen over een jaar ‘met stille trom’ waarbij wij verwachtten en hoopten dat de getroffen maatregelen resultaat zouden hebben. Een resultaat wat het mogelijk zou maken om samen die dingen te doen die we leuk zo vinden en wat ons verbindt.

Hoop is de vader van de verwachting. . . .

Helaas heeft 2021 niet helemaal gebracht wat u en wij ervan hadden verwacht. Nee, nog geen sluitende oplossing voor de bestaande C. crisis en dus weer een afgelasting van de evenementen die een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid van ons dorp. Weer geen straatoptredens voor de drumband. Gelukkig ontstond er tijdens de zomermaanden toch wat ruimte door de versoepeling van de C. regels en konden we met groot enthousiasme toch onze medewerking verlenen aan een aantal evenementen. Zo hebben we met elkaar het “kleine dorpsfeest” gevierd en konden we gelukkig, net voor de aanscherping van de regelgeving, nog meewerken aan het kinderfeest bij uitstek; de st. Maarten lampionoptocht. De meeste jaarlijks terugkerende acties, zoals de bloemenactie en de kerststavenactie moesten we annuleren. Maar gelukkig hebben we pas geleden nog de ‘traditionele enveloppenactie’ in samenwerking met de brassband kunnen organiseren. Uit het zeer positieve resultaat van deze actie mogen wij begrijpen dat de bijdrage, van zowel de brassband als die van de drumband aan de leefbaarheid van ons dorp, door u zeer wordt gewaardeerd. Hiervoor onze grote dank!

‘Foarút sjen’

Natuurlijk hopen wij samen met u op betere tijden, waarin het C. virus zo beheerst kan worden, dat er weer sprake kan zijn van een normalisering van de leefbaarheid van ons dorp. Wij als drumband hopen daar dan ook weer enthousiast aan mee te kunnen en mogen werken.

Tot slot

Tot slot willen wij, leden en bestuur van de drumband “de Eendracht”, iedereen die dit leest natuurlijk hele prettige en gezellige, maar ook betekenisvolle feestdagen en een gelukkig en gezond Nieuwjaar toewensen, waarin wij hopen weer op verschillende manieren van ons te kunnen laten…….. horen.

De leden en bestuur van drumband “de Eendracht”

 

 

 

 

 

1 december

repetitie  
8 december  repetitie  
15 december repetitie  laatste repetite 2021
22 december geen repetitie  kerstvakantie
29 december geen repetitie   kerstvakantie
4 januari repetitie  1e repetitie 2022
 11 januari  repetitie