UITSNEDEstation.png

Nieuws

Oproep zomerexpositie kerkje Westernijtsjerk

Het kerkje van Westernijtsjerk opent de komende zomer tijdens Tsjerkepaad elke zaterdagmiddag haar deuren. Van 1 juli tot en met de Monumentendag op 9 september. Naast de kerk zelf en de permanente tentoonstelling over Jeppemastate en haar bewoners willen we de bezoeker graag nog verrassen met een zomerexpositie. Daarvoor doen we een beroep op onze dorpsgenoten:
Heb jij een verzameling die je wel wilt tonen?
Of ben je graag creatief en wil je je werk wel laten zien? Van hout, metaal, textiel, klei, papier, verf, elk materiaal en elke techniek is welkom.

Reacties kunnen naar Lolkje van der Kooi, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een briefje in de bus op Hearrewei 4.

De kerk van Westernijtsjerk hoort bij de Stichting Alde Fryske Tsjerken, die voor elke kerk een Plaatselijke Commissie instelt. Een van de leden van de Plaatselijke Commissie Westernijtsjerk van het eerste uur was Meindert Steen. Hij was jarenlang penningmeester en zorgde onder meer voor klein onderhoud en het timmeren van expositiemateriaal. Zo heeft hij de prachtige tafel gemaakt waar de maquette van de kerk en het landgoed Jeppemastate op staat. Eind vorig jaar heeft hij ruimte gemaakt voor een nieuw lid en dat is Cees Goudzwaard geworden. Welkom Cees! En Meint: hartelijk dank voor de jarenlange trouwe inzet!