kerk__winter_.png

Nieuws

Kom op ferhaal...

Marrum stond de afgelopen weken in het teken van gezellige ontmoetingen in het dorp. De meeste mensen zijn blij dat het verenigingsleven weer opgestart kan worden. Kerk en dorpshuis maakten daarom een plan voor twee koffiemiddagen. De Marrumers konden onder genot van koffie of thee en wat lekkers weer ‘op verhaal komen in eigen dorp’.

Op zaterdag 11 september stonden de deuren van de Rank open. De Rank is het kerkelijk gebouw aan de Ringweg. Er was reuzenbellenblaas op het pleintje, waar de kinderen en ook volwassenen met plezier aan meededen. Dit gaf veel bekijks. In de Rank kon een presentatie met foto’s uit coronatijd worden bekeken. Er werd op koffie, thee en gebak getrakteerd. Voor de kinderen was er chips en ranja.

De presentatie haalde ons weer even terug naar 2020. Weet u nog van de berenjacht, de tulpenactie en de klokken van hoop? Ook waren er foto’s van wat er allemaal gebeurd is in coronatijd, achter de schermen bij de kerk en De Rank.

Zaterdagmiddag 18 september was het dorpshuis open. Hier was een fotopresentatie van “Marrum op ‘e kaart’. Alle inzendingen werden gepresenteerd op de beamer. Ook hier kon worden bijgepraat met een kopje koffie of thee en heerlijke ambachtelijke oranjekoek. Tijdens deze twee middagen konden we meer dan 60 dorpsgenoten verwelkomen.

Kom op ferhaal yn eigen doarp, is mede mogelijk gemaakt door Losse Fearren van Wonen Noordwest Friesland.

kom7

zie voor alle foto's het fotoalbum.