P1020838-1500x1102UITSNEDE.png

Nieuws

Prijswinnaars Marrum op 'e kaart

Tijdens het goedbezochte Open Huis van het dorpshuis op 4 september zijn de prijswinnaars van de Fotowedstrijd Marrum op 'e kaart bekendgemaakt. Er waren circa 30 foto's ingestuurd, die beoordeeld zijn door de juryleden Wilma Frankema en Yvonne Mulder, beiden uit Holwerd. Alle foto's zijn in een foto-album op deze website te zien. Hieronder hun juryrapport en de winnende foto'sDe winnaars kregen een cadeaukaart van de COOP en natuurlijk de ‘eer’ om de eigen foto op een ansichtkaart afgedrukt te krijgen.

Juryrapport Marrum op ‘e kaart – 27 augustus 2021

Wat een prachtig idee, deze fotowedstrijd! We zijn positief verrast over de vele mooie inzendingen die binnen zijn gekomen! Bij deze willen we iedereen die mee gedaan heeft van harte bedanken voor het kijkplezier dat we mochten beleven!
We hebben de volgende werkwijze gehanteerd:
Om tot een objectieve beoordeling te komen zijn de foto’s volledig anoniem aan ons voorgelegd, op basis van nummering. Nadat wij unaniem de nummers hadden uitgekozen voor de eerste, tweede en derde prijs en bovendien een eervolle vermelding hadden bepaald zijn de namen van inzenders aan ons bekend gemaakt.

En hier volgt de uitslag!
Eervolle vermelding:
Een sfeervol beeld van het karakteristieke notarishuis met de ondergaande zon schijnend door de bladeren. De foto is ietwat aan de donkere kant, maar heeft een mooie lensflare en er straalt sfeer uit. De eervolle vermelding is voor Floriske Gerritsma. Gefeliciteerd.
fotoFloriskeGerritsma 1 eervolle vermelding

De derde prijs:
Een intrigerend en boeiend beeld, dat als eerste de vraag oproept: waar kijken we precies naar? En in tweede instantie een aha-moment geeft: De dobbepaarden! Een echt Marrumer icoon met historische waarde. Van bovenaf gefotografeerd, met een fijne compositie. Gefeliciteerd met je derde prijs, Rienk Wagenaar.
fotoRienkWagenaar 1 3e prijs

De tweede prijs:
De foto is een lust voor het oog, want er is vanuit een heel verrassend standpunt gefotografeerd. Deze fotograaf heeft een talent voor ‘’anders kijken’’. Laag bij de grond, zien wij door een open houten ronding naar een oude stoomtrein. Iedereen in Marrum en omstreken weet waar deze trein voor staat: pannekoeken eten! Maar heeft de trein vermoedelijk nog nooit vanuit deze bijzondere invalshoek bekeken! Onze complimenten, gefeliciteerd met je welverdiende tweede prijs, Rens van der Meij.
fotoRensvanderMeij 2 2e prijs

De eerste prijs:
Deze iconische foto ‘spat’ werkelijk van het scherm: helder van toon, mooie kleuren, een goed contrast, een goede vlakverdeling, prachtig lijnenspel en alle pijlers van het Tempeltje van Ids Willemsma zijn zichtbaar. Kortom, de hele compositie klopt en is erg fijn om naar te kijken. Voor ons is dit de topper. Van harte gefeliciteerd met de eerste prijs, Tjally Jippes!
fotoTjallyJippes 2 1e prijs

Met deze drie prijswinnende foto’s die elk een uniek beeld laten zien dat alleen in Marrum te vinden is wordt binnenkort een prachtige serie kaarten gedrukt en wordt Marrum letterlijk op de kaart gezet! Proficiat!
De jury,
Yvonne Mulder en Wilma Frankema

Wilma Frankema is in haar vrije tijd fotograaf, zie voor meer informatie op wilmafrankema.com. Yvonne Mulder is grafisch vormgever bij studio Mauronne. Haar webwinkel Sweet Yearning had enige tijd een winkel in de zuivelfabriek van Marrum.

fotowedstrijd prijstuitreiking
Nathal Prins reikte namens de organisatie de prijzen uit op een zonovergoten terras bij het dorpshuis.

prijswinnaars fotowedstrijd 3 2 1
Links Janny Wagenaar, die de derde prijs in ontvangst nam voor Rienk, die verhinderd was. Midden: tweede prijswinnaar Rens van der Meij. Rechts Tjally Jippes, 1e prijs

De grote afdrukken van de prijswinnende foto's en eervolle vermelding zijn in september in het dorpshuis te bekijken. De ansichtkaarten van de winnende foto's zullen huis-aan-huis worden verspreid. Financieel is alles mogelijk gemaakt dankzij een subsidie voor leefbaarheidsinitiatieven van de provincie Fryslân.