tempeltje_.png

Nieuws

Bewoners nieuwbouw Oudhuisterwegje krijgen sleutel

Op woensdag 4 maart ontvingen de bewoners van de nieuwbouw aan het Oudhuisterwegje de sleutel van hun woning, zo maakte Wonen Noordwest Friesland in een persbericht bekend. Een moment waar lang naar uit is gekeken. ‘Het heeft even geduurd, maar nu kunnen we eindelijk aan de slag’ aldus een aantal van hen. Ze zijn tevreden over hun nieuwe woning, die helemaal van deze tijd is.

‘Het is prachtig geworden’ zo geeft de familie Regnerus aan. ‘We hebben er zin in om te gaan inrichten en hier te gaan wonen’ vertellen ze.

Na ontvangst van de sleutel gingen de meeste nieuwe bewoners enthousiast aan de slag. In een aantal woningen werd direct gestart met het leggen van de nieuwe vloer. Ook waren al veel bewoners bezig met het inrichten van hun huis, om er zo een fijn thuis van te maken.

In de zomer van 2019 zijn 12 verouderde woningen aan het Oudhuisterwegje gesloopt en is er door bouwbedrijf Lont gestart met de bouw van 8 energiezuinige woningen. 2 woningen zijn levensloopgeschikt en de overige 6 zijn 1 à 2 persoonswoningen. Alle woningen zijn energiezuinig en duurzaam. Ze zijn voorzien van vloerverwarming op de begane grond, op het dak zijn zonnepanelen geplaatst en voor de verwarming van de woning wordt er gebruik gemaakt van een luchtwarmtepomp. Kortom, een woning met de technieken van nu!

De bouw is bijzonder snel gegaan: in augustus vorig jaar maakte Wonen Noordwest Friesland bekend dat de woningen medio 2020 opgeleverd zouden worden, maar dat is dus aanmerkelijk eerder. 

oudhuisterwegje 2
Jikkie en Tjiske Regnerus bij hun nieuwe woning.