4_mei_herdenking_.png

Nieuws

Dorpskroniek '40-'45 Marrum te koop

In mei 1985, 40 jaar na het einde van de bezetting, verscheen de Dorpskroniek '40-'45 Marrum. Er is nog een aantal van deze boekjes en deze zijn nu te koop. 

In de dorpskroniek staan getuigenissen van negentien Marrumers, die tijdens de oorlog jonge volwassenen waren; verhalen over het dagelijks leven tijdens de bezetting en de belevenissen van deze Marrumers. Herinneringen aan de angst, onzekerheid, schaarste, maar ook aan de saamhorigheid uit die periode. Daarnaast zijn enkele gedichten opgenomen en aantekeningen uit de notulen van de Hervormde en Gereformeerde Kerk. Het boekje is Friestalig.

De Dorpskroniek '40-'45 is bij Doarpsbelang Marrum-Westernijtsjerk te koop voor € 10. De opbrengst wordt door door Doarpsbelang gebruik voor dekking van de kosten van de jaarlijkse dodenherdening in Marrum en van het dit jaar geplaatste herinneringsmonument. Wilt u het boekje aanvragen, stuur dan a.u.b. een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Titia Jippes-de Boer, tel. 0518-412046.

U kunt meer over de bezettingstijd lezen op onze geschiedenispagina 1940-1945.

Hieronder in de inhoudsopgave kunt u zien van welke mensen destijds hun verhaal is opgenomen.