header-foto12.png

Nieuws

Verslag kaatspartij op het Noarderleech

Zaterdag 18 juli 2015 is de 3de Noorderleech-kaatspartij gehouden. Voor het zover is moet er heel wat geregeld worden. Maar met heel veel vrijwilligers lukt dat.

's Morgens om half tien worden de deelnemers opgevangen bij de Zeedijk. Hier zorgen de parkeer-wachters er voor dat de auto's knap worden achter gelaten.

Eenmaal over de zeedijk een prachtig schouwspel. Vlaggen op de Dobbe,daarnaast de feesttent. En natuurlijk de vele perken voor het kaatsen. Om tien uur wordt er begonnen met het zingen van het Fries Volkslied. Met een deelname van 36 parturen, is deze 3de editie weer een succes geworden. Spannende partijen,soms 5-5 en 6-6 en eenzijdige partijen. Bij de dames,was iemand zo in de ban van de bal,dat ze pardoes in de sloot belandde. Het weer is ons deze dag goed gezind,de hele dag de zon en een stevige wind. 

De finale bij de heren werd een prachtige afsluiting van het kaatsen. Op 5-5 en 6-6 werd deze beslist met een zitbal. De deelnemers kwamen uit de wijde omgeving van Marrum. Inmiddels was er in de tent live-muziek. Na de laatste slag werden gezamenlijk de perken opgeruimd. Hierna volgde de prijsuitreiking van deze partij. Het partuur van HERBERG GODOT won de 3de prijs (onderste foto). De bedoeling is dat er over 2 jaar de volgende editie wordt verkaatst.
(Foto's en tekst zijn aangeleverd door Piet Bouma.)

Fotograaf Bert de Ruiter is ook langs geweest, dus op fotografiebert.nl zijn ook foto's van dit evenement gepubliceerd.