P1020838-1500x1102UITSNEDE.png

Nieuws

Marrum prachtig in beeld in Leeuwarder Courant

Afgelopen vrijdag 4 juni stond er in de Leeuwarder Courant een prachtige luchtfoto van Marrum, twee pagina's groot. De foto is gemaakt door Arodi Buitenwerf.

Bekijk en lees het bericht Marrum, van cichorei naar zonnestroom, hier

De vrolijkste foto's - uitslag fotowedstrijd

Jeugd in het zonnetje

Afgelopen week zetten we de Marrumer jeugd in het zonnetje. We hebben heel veel leuke reacties gehad en blije gezichten gezien. Deze week deden ongeveer 200 kinderen/jongeren mee. Woensdagmiddag was feest op de hoeke. De dagen erna konden middelbare scholieren en jongeren t/m 18 jaar een milkshake afhalen bij It Nijlpaard.

Winnaars
Twee inzendingen kregen een prijs voor de vrolijkste foto. En beide zijn superleuk. Daarom hebben we de beide inzendingen als winnaar gekozen. Heel erg bedankt voor het meedoen! De prijs is een cadeaukaart van Top1Toys (Pijnacker Ferwert). Ylze en Hannah & Mirjam van harte gefeliciteerd.

prijswinnaresYlze prijswinnaresMirjam

Hier hun vrolijke foto's:
vrolijkefoto vrolijke foto2

Naast deze inzendingen zijn er foto’s gemaakt, deze staan in het foto-album van Marrumonline. Wij kijken terug op een heel geslaagd feestje.

Bestuur Duurzaam Marrum

 

Jeugd in het zonnetje. Het kon niet beter...

Na drie zonnige dagen, was het woensdag 2 juni zover. De kinderen van de basisschool hadden een feestelijke middag. Ze gingen deze middag naar de hoeke, sommigen direct na schooltijd, anderen later met ouders of oppas, of nadat ze eerst een frisse duik in het zwembad hadden genomen. Op de hoeke waren twee ‘âlde wyfkes’ van de Marrumer Toneelvereniging. Die hadden ook wel zin in een ijsje.

“Wat baalden die wyfkes, dat zij niet meer zo jong waren ....”. Want de jeugd staat deze week in het zonnetje. Met de kinderen, een ijsje en muziek was het een heel gezellige boel. De kinderen mochten verkleed komen. Ook kwamen ouders, pakes en beppes mee.

Lees meer...

Jeugd in het zonnetje!

Duurzaam Marrum heeft een ‘feestje’ beloofd. We zetten de jeugd in het zonnetje!

Duurzaam Marrum staat bekend om de ‘strijd tegen de vergisters’, maar dit doen we natuurlijk uit passie voor ons mooie dorp. We willen graag dat we gezond, veilig en duurzaam kunnen leven in Marrum.

Leefbaarheid, voor nu en in de toekomst. Daarom zetten we de basisschoolkinderen en de jongeren t/m 18 jaar in het zonnetje. De jongeren kunnen in deze tijd wel een oppepper gebruiken.

Lees meer...

Dodenherdenking 2021

De dodenherdenking in 2021 was voor de tweede achtereenvolgende keer in klein verband, als gevolg van de coronamaatregelen.

Vertegenwoordigers van de 4 meicommissie en de voorzitter van dorpsbelang legden bloemen bij de drie oorlogsgraven op het kerkhof in Marrum. Bij het oorlogsmonument werd namens de gemeente een krans geplaatst door wethouder Berends en namens de 4 meicommissie was er eveneens een prachtige krans.

Lees meer...

Geen sport- en infoblad in mei

De redactie van het Marrumer Sport- en Infoblad heeft laten weten dat het sportblad van mei niet uit zal komen. Er is helaas te weinig kopij binnengekomen.

In juni zal het sport- en infoblad weer uitkomen.

Voor alle verenigingen of anderen die iets willen publiceren: denk erom dat de uiterste inleverdatum 24 mei is. De kopij kan gemaild worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanleg glasvezel in volle gang

In Westernijtsjerk en omstreken is de afgelopen dagen hard gewerkt aan de aanleg van glasvezel. In opdracht van Kabelnoord wordt het werk uitgevoerd door een onderaannemer. Wanneer de adressen die zich hebben aangemeld de glasvezelkabel daadwerkelijk in de meterkast zullen hebben is nog niet bekend. Maar dat het er komt lijkt nu in elk geval zeker. Glasvezel is een belangrijke voorziening waar een groot aantal mensen die wonen en werken in het buitengebied naar uitkijken.

Lees meer...

Ook dit jaar geen bloemenactie van drumband en brassband

De jaarlijkse bloemenactie, een gezamenlijke actie van drumband De Eendracht en muziekkorps De Eendracht, gaat ook dit jaar niet door in verband met de coronaregels. Vorig jaar kon deze voor het eerst in ongeveer veertig jaar niet plaatsvinden. Hopelijk kan het volgend jaar wel doorgaan, maar bovenal is het te hopen dat de muziek van de drumband en de brassband weer gauw zal mogen klinken!

'Doarpshelpers' gevraagd

Nu er op dit moment in Marrum geen ‘doarpsomtinkers’ zijn die hulpvragers en ‘doarpshelpers’ met elkaar in contact brengen, coördineert Geertje Miedema van Timpaan Welzijn dit. Er zijn de volgende hulpvragen op dit moment

Gezocht:

Lees meer...

Inzamelingsactie voor De Pannekoektrein

Voor De Pannekoektrein is een inzamelingsactie gaande onder het motto 'Zorg dat de Pannekoektrein op stoom blijft!'. De sympathieke actie is gestart door Kim van Marlo om de nieuwe exploitant van De Pannekoektrein, Ids-Pieter Weidenaar, te steunen. De coronamaatregelen hebben De Pannekoektrein natuurlijk zwaar getroffen. Je kunt meer over de actie lezen, en doneren op gofundme.com/f/pannekoektrein