P1020838-1500x1102UITSNEDE.png

Nieuwsberichten vergisters op marrumonline.nl

De flage kin út! definitief streep door vergunning biovergister (2)

Het is eindelijke zover: de vergunning om een vergister aan de Botniaweg te bouwen is er definitief niet meer. Afgelopen week werd duidelijk dat er geen beroep is ingediend tegen het besluit van de provincie om de vergunning vergister Botniaweg in te trekken. Hiermee is het besluit nu definitief.

Na bijna vier jaren inzet en actievoeren vanuit het dorp, is het zover. We hebben duidelijkheid. En dat is wel een feestelijk moment waard! Momenteel is het door de corona-situatie niet mogelijk, en voelt het ook niet gepast, om uitgebreid feest te vieren. We hopen dat er later een moment komt voor een bescheiden feestje.

Vrijdag 29 januari de vlag uit!

Het idee is aanstaande vrijdag 29 januari de (Marrumer) vlaggen in top te hangen. Doe jij ook mee? een Friese of Nederlandse vlag is natuurlijk ook goed.

We zijn namelijk heel blij en opgelucht dat er nu een einde komt aan een intensieve periode, qua spanning, tijd en kosten. We hopen ook dat de locatie Botniaweg een mooie bestemming behoudt, passend in de natuurlijke omgeving. De gemeente is nog wel aan zet om in het bestemmingsplan een biovergister op deze locatie definitief uit te sluiten.

Bedankt!

Vanuit actiecomité No Shit! en stichting Duurzaam Marrum bedanken we nogmaals het hele dorp voor alle steun, de betrokkenheid en financiële bijdragen. Ook dank voor de goede samenwerking met dorpsbelang. Als allemaal vrijwilligers, die hier veel tijd en energie in hebben gestoken, hebben we dit met elkaar voor elkaar gekregen.

Met hartelijke groet,

Actiecomité No Shit!
Stichting Duurzaam Marrum

NB: Over de vergister Nieuweweg zijn we nog steeds in gesprek met de omliggende bedrijven, gemeente en ondernemer om te komen tot betere oplossingen voor vooral de omliggende bedrijven.

 Botniaweg foto Rienk Wagenaar

Op de voorgrond het perceel Botniaweg 6 (foto Rienk Wagenaar)