UITSNEDE-template-kopie.png

Concert Jochem Schuurman op drie orgels Westernijtsjerk en Marrum

Categorie
Agenda
Datum
13 september 2019 20:00
Locatie
Kerk Westernijtsjerk en Marrum

Organist Jochem Schuurman komt op vrijdag 13 september naar Westernijkerk en Marrum voor een “dubbelconcert”. Het eerste deel vindt plaats op het orgel van het kerkje van Westernijkerk (het eerste orgel van Bakker & Timmenga), na de pauze wordt het concert voortgezet in de Godeharduskerk te Marrum, eerst op het koororgel en vervolgens op het hoofdorgel, van J.A. Hillebrand.

Jochem Schuurman stelt voor de gelegenheid een heel toegankelijk programma samen. Ook de vele klankkleuren van de orgels zullen in allerlei combinaties te beluisteren zijn.

Het begint om 20.00 uur in Westernijtsjerk (Westernijtsjerk 2, Marrum) en om 20.50 vindt het vervolg plaats in de Godeharduskerk op het koororgel en het hoofdorgel.

Na binnenkomst in de Godeharduskerk in Marrum is er koffie /thee met wat erbij.

Entree € 8,-.

Jochem Schuurman (*1989) kreeg van 1997 tot 2007 orgellessen van Johan G. Koers. Vervolgens studeerde hij bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, alwaar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Daarnaast verbleef Jochem Schuurman een aantal maanden in Berlijn om aan de Universität der Künste lessen te volgen bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro. Hij volgde masterclasses bij Wolfgang Zerer, Eric Lebrun, Edoardo Bellotti en Pieter Dirksen. Sinds 2016 wordt Jochem Schuurman gecoacht door zijn oud-docent Johan G. Koers.

In december 2013 werd aan Jochem Schuurman het Zilveren Viooltje, een muziekprijs voor jong talent afkomstig uit het noorden van Nederland, uitgereikt. In het juryrapport werd hij geprezen om zijn veelzijdigheid, zijn overtuigende houding en zijn ondernemerschap. In augustus 2015 behaalde hij de derde prijs op het internationale orgelconcours in Wuppertal. In september 2016 was hij finalist van het prestigieuze Paul Hofhaimer-orgelconcours rond de historische orgels van de stad Innsbruck. In mei 2017 won hij de tweede prijs en de publieksprijs op het internationale César Franck-concours in Haarlem. In september 2018 won hij de tweede prijs op het internationale Buxtehude-orgelconcours in Lübeck en Hamburg.

Jochem Schuurman is titulair organist van de Martinikerk te Franeker en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Van Dam-orgel uit 1842. 

 
 
 

Powered by iCagenda