koldijk.png

Opening wandelroute dobbepaarden

Categorie
Agenda
Datum
1 december 2018 13:30
Locatie
Seedykster Toer

"Het is 3 november 2006, een zware storm heeft het buitendijkse land onder water gezet. Ruim tweehonderd paarden staan op de rand van een dobbe in Noard-Fryslân Bûtendyks. Ze kunnen geen kant op en zijn ingesloten door zeewater. De reddingsactie van zes amazones wordt wereldnieuws. De beelden staan in vele geheugens gegrift."

opening wandelroute dobbepaarden

Op 1 december wordt de wandelroute met als thema "de dobbepaarden van Marrum" geopend. Alle belangstellenden zijn daarbij welkom.

De ontvangst is van 13.30 tot 13.45 bij de Seedykster Toer, waarna de initiatiefnemers van de wandelroute, Doarpsbelang Marrum-Westernijtsjerk, It Fryske Gea en Sense of Place, een korte toelichting geven.

Daarna gaan we naar het startpunt van de wandelroute: het monument van Machiel Braaksma (helaas momenteel in onderhoud) op de plek waar de paarden aan land kwamen, waar de openingshandeling zal worden verricht door gedeputeerde Johannes Kramer. Daarna is er gelegenheid om (een stukje van) de route te verkennen of kan men alvast terug naar de Seedykster Toer (om weer op te warmen) onder het genot van een hapje en een drankje.

Laarzen en warme kleren worden aanbevolen!

(De bovenste foto bij dit bericht is afkomstig van de website van de Seedykster Toer.)

 

 
 
 

Powered by iCagenda