4_mei_herdenking_.png

Opening gemaal

Categorie
Agenda
Datum
15 november 2018 00:00

Oplevering project Vijfhuizen ‘Fan swiet nei sâlt’

Donderdag 15 november is het zover, dan is het project Vijfhuizen “Fan swiet nei sâlt” klaar! Dit wordt op een feestelijke manier gevierd waarbij iedereen welkom is. Het nieuwe gemaal, de nieuwe blikvanger in het schitterende en grootste kwelderlandschap van Europa, Noard-Fryslân Bûtendyks, komt op een sprookjesachtige manier tot leven. Dit wordt gedaan door kunstenaarscollectief Waterlanders. Dat doen ze samen met Toanielferiening Marrum, Popkoor Mingeling, Drumband de Eendracht, Brassband de Eendracht, Vrijwillige Brandweer Hallum-Blikkelân, de bovenbouw van CBS It Fundamint Hallum en Sense of Place.

Ben jij erbij?

Tussen 19.45 en 20.00 uur kan iedereen beginnen aan een korte wandeling richting het gemaal, in een sprookjesachtige setting. Startpunt is halverwege de Westerhúslânne. De wandeling eindigt bij het gemaal waarna die tot leven komt. Het duurt tot ongeveer 21.00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. U hoeft zich niet aan te melden. Hou rekening met goede kleding bij slecht weer.

Woon je dichtbij Vijfhuizen? Kom dan zoveel mogelijk op de fiets, omdat er een beperkt aantal parkeerplaatsen zijn. De fiets kun je stallen bij de Westerhúslânne 20 (Binnema) in Marrum. Neem je toch de auto? Parkeren kan op één van de vier parkeerplaatsen langs de Hoge Herenweg. De parkeerplaatsen zijn te herkennen aan de P-bordjes (zie bijlage). Tussen P3 en P4 en het startpunt van de korte wandeling rijden pendelbussen.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.projectvijfhuizen.nl of op de facebookpagina. Heb je vragen? Stel ze via de facebookpagina of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De naam van het gemaal zal ook bekend worden gemaakt, en nee, dat is niet gemaal Vijfhuizen. Spijtig dat ook in eigen publicaties van Wetterskip Fryslân de benaming 'gemaal Vijfhuizen' blijft opduiken. Het gemaal is wel onderdeel van het 'project Vijfhuizen' dat meer werken behelst dan alleen het gemaal.

 
 
 

Powered by iCagenda