koldijk.png

Open Middag kerk Westernijtsjerk

Categorie
Agenda
Datum
20 mei 2017 14:00 - 17:00
Locatie
Kerk Westernijtsjerk, Jepmaloane 2 9073 TS Marrum

Het interieur van het kerkje van Westernijtsjerk is de afgelopen maanden grondig gerenoveerd. De herenbanken zijn eruit geweest om hersteld te worden en alle banken en de lambrisering zijn opnieuw geschilderd. Een klein deel van de banken heeft plaats gemaakt voor een klein podium, waardoor de herenbanken beter tot hun recht komen. Tenslotte is de vloer is eruit geweest en hersteld, waarbij een bijzondere grafzerk tevoorschijn is gekomen. Deze is schoongemaakt en blijft in zicht, evenals de stenen vloer van het (verbrede) gangpad. Kortom: de moeite waard om even te komen kijken!

Dat kan op zaterdag 20 mei. Vanaf 14.00 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee.
Vanaf 14.30 uur wordt u ingelicht over de renovatie en de daarbij gedane vondsten door leden van de Plaatselijke Commissie Westernijkerk van Sichting Alde Fryske Tsjerken.
Daarna zal Melle Koopmans van de grafschriftencommissie van het Genealogysk Wurkferbân Fryske Akademy uitleg geven over de grafzerk en de daarop vermelde personen. De grafschriftencommissie heeft onderzoek gedaan naar de zerk en brengt deze middag de resultaten daarvan naar voren.
Van 15.00 tot 17.00 uur is er gelegenheid om de kerk te bekijken. Ook wie het informatieve deel niet bij kan wonen is dan van harte welkom!

Adres: Jepmaloane 2a, 9073 TS Marrum (Westernijtsjerk)

 
 
 

Powered by iCagenda