UITSNEDE-template-kopie.png

Mobyl op moandei!

Categorie
Agenda
Datum
30 januari 2017 10:00
Locatie
Dorpshuis de Nije Tille

Mobyl op Moandei start op 30 januari weer in Marrum!

Gezond en fit oud(er) worden, dat willen we natuurlijk allemaal! Voldoende bewegen en gezond eten is daarbij belangrijk. Daarom organiseert de ouderencommissie in Marrum samen met dorpshuis De Nije Tille, een grote groep vrijwilligers, Boukje Dijkman, Bakker Training l Therapie, Palet en de buurtsportcoaches en het gebiedsteam van de gemeente Ferwerderadiel opnieuw het programma “Mobyl op Moandei”.

“Mobyl op Moandei” is een innovatief programma waarbij samen bewegen en eten worden gecombineerd. Het programma is ontwikkeld door fysiotherapiepraktijk Eijzenga uit Berltsum i.s.m. thuiszorgorganisatie Palet. In het voorjaar van 2016 is het programma voor de eerste keer in Marrum georganiseerd. Vanwege het succes en de positieve reacties van de deelnemers gaat het programma binnenkort weer in Marrum van start.

Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst vindt plaats op maandag 30 januari. De bijeenkomsten beginnen steeds om 10.00 uur en duren tot 13.00 uur en worden gehouden in dorpshuis De Nije Tille in Marrum. Zorgverzekeraar De Friesland betaalt een deel van de kosten van “Mobyl op Moandei”. Daarnaast wordt per bijeenkomst een eigen bijdrage van € 10,- gevraagd.

Het programma begint met een gezamenlijk kopje koffie of thee. Daarna geeft een bevoegd instructeur een les uit het beweegprogramma ‘In Balans’, bestaande uit fitheidsoefeningen en balanstraining. Na afloop van de training schuift iedereen aan voor een gezonde warme maaltijd, die bereid is door vrijwilligers uit Marrum. Meedoen met het programma helpt u om lichamelijk en geestelijk fit te blijven. Bovendien is meedoen heel gezellig!

Bent u 65 jaar of ouder en wilt u meedoen aan dit programma? Dan bent u van harte welkom! Ook als u bewegen (nog) niet ziet zitten, dan kunt u zich aanmelden en als vrijwilliger helpen bij het bereiden of opdienen van de maaltijd! Uiteraard eten vrijwilligers ook zelf mee. Aanmelden kan tot maandag 23 januari a.s. bij Fred Prummel, beheerder van dorpshuis De Nije Tille (06-52071409, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bij Boukje Dijkman (06-12911179). Ook voor vragen over “Mobyl op Moandei” kunt u daar terecht. Doe ook mee en blijf mobiel met “Mobyl op Moandei”!

 
 
 

Powered by iCagenda