koldijk.png

Oudejaarsloop

Categorie
Agenda
Datum
24 december 2016 00:00

lees alle info ook op marheim.nl.

Vorig jaar is er geen Oudejaarsloop georganiseerd in Marrum omdat de hardloopkalender www.hardlopendnederland.nl zo vol stond dat er dan maar een minimale deelname zou zijn.
Nu 24 december staat hij weer op de kalender dit tot grote vreugd van veel lopers die dachten dat deze klassieker helemaal niet meer zou worden georganiseerd.

Maar het activiteitenteam van Marrum Marheim en SV Friesland gaat de uitdaging weer aan en rekent op de medewerking van vrijwilligers om de 38e editie van de Oudejaarsloop Marrum te organiseren.

Ook voor de lopers is de Oudejaarsloop in Marrum een uitdaging omdat hij erg pittig kan zijn in deze decembermaand waar het vaak koud is en de wind vat heeft op de lopers op de open wegen rond Marrum. Veel zullen deze uitdaging dan ook weer aangaan al is er nu ook weer keuze uit een loop in Gaasterland en trailloop. Maar de organisatie verwacht weer honderden deelnemers aan de start.

Deze start is zaterdag 24 december om 12.00 uur bij de sportaccommodatie van de VV Marrum. De 5.4 km en de 10.8 km gaan dan van start. Voor hen zijn er prijzen in natura te winnen. De snelste drie mannen en vrouwen op deze afstanden kunnen deze prijzen direct na hun finish in ontvangst nemen bij de uitreiking in de kantine. Hier is ook de inschrijving vanaf 10.30 uur en voldoende kleed/douchegelegenheid. In de tent voor de kantine staan de inschrijftafels waar ze het inschrijfformulier in kunnen vullen. Het inschrijfgeld is laag gehouden voor de SV Frieslandleden en inwoners Ferwerderadiel € 4,00 en voor al de anderen € 5,00; de jeugd betaalt t/m 17 jaar € 4,00 en krijgt altijd een medaille. Wie van de andere deelnemers een medaille wil, kan die na het volbrengen van de loop kopen bij Josefien voor € 3,00. Waardevolle voorwerpen kunnen in bewaring worden gegeven.

Om 12.05 uur gaan de halve marathonlopers van start, zij lopen eerst twee ronden door het dorp en gaan dan de Mieden in naar Wanswerd. Pijlen op de weg en verkeersregelaars wijzen hun de weg. Voor hen zijn er prijzen in leeftijdscategorieën. Ook dit zijn prijzen in natura.
Om plm. 14.15 uur is hun prijsuitreiking in de kantine. De gelopen tijden worden aangegeven door middel van marathonklokken bij de finish. Deze worden handmatig opgenomen en de uitslag word gepubliceerd op de sites. www.marheim.nl en www.svfriesland.nl. Ook de fotoreportages en verslagen komen hier op.
De organisatie hoopt op een grote deelname, volgend jaar staat hij gepland op 30 december 2017.

 
 
 

Powered by iCagenda