koldijk.png

Muziekuitvoering de Eendracht - Toneeluitvoering Marrum eo "Deagewoan"

Categorie
Agenda
Datum
6 februari 2016 19:30
Locatie
Dorpshuis de Nije Tille

Op zaterdag 6 februari de jaarlijkse muziekuitvoering van de brass band “de Eendracht” en tamboerkorps “de Eendracht” en toneel door Toanielferiening Marrum e.o..

Vanaf 19.30 uur kan er genoten worden van een strak programma. Een programma met een uurtje muziek van korps en drumband. Daarna een pauze voor een gezellig drankje bij de bar en het halen van een prijs die misschien op één van de door u gekochte loten is gevallen. Na de pauze nog anderhalf uur toneel verzorgd door de ”toanielferiening Marrum e.o.” Voor deze gelegenheid spelen volwassen- en jeugdleden van de toneelvereniging samen het stuk “Deagewoan“ van Renate Hager en Henk Roskammer.

De essinsje fan it stik is dat de maatskippij net sa goed wit wat se mei jongeren oan moatte, benammen at de jongeren 'oars' binne. It spilet him ôf yn in ynrjochting foar jongerein en yn 'e himel. De jongeren ha troch de folwoeksenen yn de maatskippij in stimpel krigen omt sy 'oars' binne. Mar 'oars' wol toch net sizze dat se gek binne. It is in komysk stik mei in serieuze ûndertoan.

In dit stuk een korte pauze voor nog een drankje en misschien nog een laatste prijs van de prijzentafel. Waarna rond 23.00 uur het officiële gedeelte van deze muziekuitvoering afgesloten kan worden en er onder het genot van een drankje en een hapje nog even nagekletst kan worden over deze avond en /of andere zaken die ons bezighouden.

Uitnodiging Muziekuitvoering.
De laatste jaren werd de muziekuitvoering steeds laat in het winterseizoen gehouden.
De laatste twee keer was het zelfs al ver in het voorjaar.
Voor deze keer gaan we weer terug naar een datum die voorheen bijna een vast begrip was voor deze traditionele muziekuitvoering en wel de maand februari. Op zaterdag 6 februari organiseren de brassband en de drumband deze gezamenlijke muziekuitvoering met een mooi en afwisselend programma waar voor iedereen wel iets te genieten valt .
Wat kan er nog mooier zijn dan het genieten van het musiceren of toneelspelen van een familielid,een vriend en of een kennis of buurtgenoot.
Wij hopen dat dit voor een groot aantal mensen misschien ook wel de reden zal zijn om deze avond bij te gaan wonen.
Maar ook een avond waarop weer duidelijk gemaakt zal worden dat een muziekuitvoering niet een langdurige avond hoeft te zijn.
Vanaf 19.30 uur kan er genoten worden van een strak programma. Een programma met een uurtje muziek van korps en drumband.
Daarna een pauze voor een gezellig drankje bij de bar en het halen van een prijs die misschien op één van de door u gekochte loten is gevallen.
Na de pauze nog anderhalf uur toneel verzorgt door de” toanielferiening Marrum e.o.” Zij spelen voor u en ons deze avond het stuk “Deagewoan “ van Renate Hager en Henk Roskammer. De essentie van dit stuk is dat de maatschappij niet zo goed weet hoe ze om moet gaan met jongeren, met name jongeren die ‘anders’zijn.
Dit stuk speelt zich af in een inrichting voor jongeren en in de hemel. De jongeren hebben van de volwassenen in de maatschappij een stempel gekregen omdat ze ‘anders’ zijn.
Maar’anders’ zijn hoeft nog niet te betekenen dat ze gek zijn. Het is een komisch stuk met een serieuze ondertoon. In dit stuk een korte pauze voor nog een drankje en misschien nog een laatste prijs van de prijzentafel.
Waarna rond 23.00 uur het officiële gedeelte van deze muziekuitvoering afgesloten kan worden en er onder het genot van een drankje en een hapje nog even nagekletst kan worden over deze avond en /of andere zaken die ons bezighouden. Wanneer u/jij denkt ‘ja dat is wat voor mij/ons’ dan zien wij u/jullie graag op;
Datum; 6 februari aanvang; 19.30 uur plaats; “de nije Tille”
Het bestuur van tamboerkorps “de Eendracht”
 
 
 

Powered by iCagenda